Het is een vaste traditie geworden op 24 december: het Kerstfeest op de Dam. Dit jaar zingen René van Kooten, Tim Douwsma, Ruth Jacott en Leonie Meijer klassieke en moderne kerstliederen. Bert van Leeuwen presenteert. Op het grote plein in Amsterdam is weer een sfeervol podium neergezet, waar uiteenlopende artiesten het kerstverhaal vertolken aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen. Een soort kleine kerstversie van The passion dus. Bert van Leeuwen praat het verhaal aan elkaar.

Leger des Heils
Dit jaar zingen musicalster René van Kooten, zanger en presentator Tim Douwsma en zangeressen Ruth Jacott en Leonie Meijer de nummers. In het kader van de kerstgedachte hebben ze ook allemaal een project van het Leger des Heils bezocht. Zo willen ze zien wat die organisatie tijdens de feestdagen doet voor de hulpbehoevende medemens. Hun ervaringen zetten de sterren van het Kerstfeest op de Dam om in een lied.

Tim Douwsma
De deelname van Tim Douwsma ligt voor de hand. 2015 bleek zijn jaar. Was hij voorheen voornamelijk bekend als presentator van muzikale kinderprogramma’s, dit jaar was hij overal te zien. Hij deed mee aan avonturenprogramma Expeditie Robinson, vertolkt de hoofdrol in de musical ‘Grease’ en haakte her en der aan als zanger, zoals nu ook tijdens het Kerstfeest op de Dam.

Kerstfeest op de Dam, 21:25 – 22:55 uur, NPO 1

Deel: