Vive la Fete is een Belgisch muziekgezelschap dat naast hun uitbundige muziek ook bekend staat om hun even zo opvallende kleding. Waar de mannen van de band veelal in het zwart gekleed gingen, viel frontvrouw Els Pino op door een outfit met engelenvleugels. De Sittardse muziekbunker was klaar om het feest te vieren.

Alles was perfect geregeld in de bunker die Volt heet. Toegangshekken weg en naar binnen langs de beveiliging/gastheren. Veilig zonder dat je het merkt. Een week na de aanslag tijdens een concert gaat het leven gewoon weer door. Leve het leven! Wij feesten verder en de politiek mag oplossingen bedenken. Het is zo simpel: mix Faithless, The Cure en Lio en je hebt een band waar iedereen van kan houden.

Mur Du Son als voorprogramma was goed gekozen qua warming-up. De Eindhovense band gaf een energieke show met een slimme keuze van muziek. Met de Duitse grens om de hoek was ook gedacht aan onze oosterburen met het nummer ‘Tanzen’.Set of greatest hits

Vive la Fête zorgt voor dansvirus

Vive La Fete-8

De set begon direct knallend met een van hun succesvolste nummers, ‘Nuit blanche’. Bijna alle nummers van hun ‘Greatest Hits’ album werden gespeeld. ‘Tokyo’ werd gevolgd door ‘Schwarzkopf’ en het ‘La Verite’ met de Cure riff was een van de vele hoogtepunten van de set. Gitarist Danny Mommens moet wel fan van The Cure zijn, want de riffs leken erg op die van de Britse band uit hun beginjaren.  ‘Mon Dieu’ en ‘AC’ lieten de BPM omhoog gaan en dat werd meteen opgepakt door het publiek. Het dansvirus sloeg pas echt aan door ook publiek toe te laten op het podium. Deze aanvulling gaf kleur op het podium, want de band was wel erg zwart en donker gekleed. Dansers op het podium met felgekleurd blauw/groen haar en een turquoise badjas aan, gaven het feest kleur.

Na ‘Maquillage’ volgde het lang uitgesponnen rock/dance nummer ‘Noir Desir’ waarna de set werd afgesloten met twee covers. ‘Popcorn’ in de hoogste versnelling staat altijd wel op de setlist, maar staat op geen enkele album van ze. Het hoogtepunt van de avond was de afsluitende vertolking van ‘Psycho Killer’ van de Talking Heads, die de hele bunker liet meezingen.

Vive la Fête had in november slechts één optreden ingepland, en het zal de programmeur van Volt een goed gevoel hebben geven dat ze juist voor Sittard hadden gekozen.

Foto’s: Rene Obdeijn – Maxazine

 

 

Deel: