Elbow brengt morgen een nieuwe EP uit. De ‘Lost Worker Bee’ EP bevat vier nieuwe Elbow-tracks, te weten ‘Lost Worker Bee’, ‘And It Snowed’, ‘Roll Call’ en ‘Usually Bright’. De release betekent een welkome terugkeer naar het EP-format, iets waar de Britse band in het begin van zijn bestaan veel gebruik van maakte.

Frontman Guy Garvey: “De bandleden zijn momenteel betrokken bij diverse soloprojecten en samenwerkingsverbanden en we wilden gewoon graag iets uitbrengen voor onze fans om te tijd tot het volgen de album te overbruggen. We zijn altijd dol geweest op de EP als format en we hebben veel lol gehad met het maken ervan. Het zou me ook niks verbazen als er binnen niet al te lange tijd nog een verschijnt. Alle nummers op deze EP zijn gesitueerd in het centrum van Manchester. De werkbij is al honderden jaren het symbool van Manchester en de titeltrack gaat over het vinden van liefde ver weg van huis. Deze EP is niet slechts een stoplapje, maar een release waar we erg trots op zijn.”

De ‘Lost Worker Bee’ EP is verkrijgbaar vanaf vrijdag 24 juli. De video bij de titeltrack gaat eveneens deze vrijdag in première op VEVO.

Deel: