Chefkok-turned-rapper Action Bronson heeft sinds zijn debuutalbum in 2011 een ijzersterke reputatie opgebouwd. Hij wordt door velen als veteraan in de hip-hop game beschouwen. Zijn eerste album op een grote platenmaatschappij (Atlantic) was sinds afgelopen maart internationaal verkrijgbaar en de titel beschrijft Action Bronson volkomen: Mr. Wonderful.

Het is niet moeilijk om te horen dat Action Bronson’s stem erg overeenkomt met die van Ghostface Killah. De twee rappers worden hier constant over gevraagd in interviews; in één interview gaf Ghostface Killah aan dat hij bij zijn eerste kennismaking met de muziek van Bronson dacht dat hij zichzelf hoorde. dat hij de rapper niks verwijt. “If that’s his voice, then what the fuck you supposed to do? That’s just his fucking voice,” vervolgde de rapper van de legendarische Wu-Tang Clan. Mr. Wonderful heeft verteld dat hij het een eer vindt om met Tony Starks te worden vergeleken.

Echter, dit is in de afgelopen paar dagen allemaal zwaar veranderd. In een interview met Bam Bam waar voor de zoveelste keer de vergelijking met Ghostface Killah boven water kwam zei de rapper: “Ghostface isn’t rapping like this no more”. Dit heeft Ghostface zeer persoonlijk genomen – en terecht, want als iemand met de reputatie van Ghostface iets negatiefs over Bronson’s stem had gezegd, was Action Bronson waarschijnlijk niet waar hij nu was – en heeft een video van zes minuten online gezet waar hij Bronson een fraude noemde en zei: “I want you to enjoy your summer, ‘cause not a lot of people make it through the summer bro. Listen to me man, right now, I’m poppa bear B. I’m big poppa bear.” Eerder in het interview geeft Ghostface aan dat hij overal mensen kent die andere mensen laten verdwijnen.

Action Bronson heeft via Twitter laten weten dat het hem spijt: “when ur wrong ur wrong and I was wrong,” tweet de rapper. Toen Ghostface Killah werd gevraagd of hij de verontschuldiging aanvaarde, zei hij simpelweg: “No.” Beste vriend Big Body Bes laat op Twitter weten: “THEY DONT MAKE WORDS TO DESCRIBE THE ACTS OF VIOLENCE I WILL COMMIT TO ENSURE THE SAFETY OF @ActionBronson”
Deze zomer staat Action Bronson in allerlei Europese gebouwen, waaronder de Melkweg in Amsterdam op 23 september, en het is zeer waarschijnlijk dat dit verhaal wordt vervolgd.

Deel: