Regen maakt deze laatste dag van Dour een beetje een beproeving, maar het fijne is dat de stof nu minder aanwezig is. En regen en rock gaan goed samen. Veel rock dus, van de bands And So I Watch You From Afar (ASIWYFA), The Bohicas, The Van Jets, Palma Violets, Circa Waves en The Strypes. De jonge gasten (tussen de 16-18 jaar oud) van de Ierse rockband The Strypes laten een strak staaltje rock zien. Ze komen veel volwassener en Britser over dan ze zijn, ‘But You can’t Judge a Book by the Cover’! Ook The Van Jets misleiden: ze komen uit Oostende, maar klinken als een glamrockband uit Engeland. Gitarist Rory Friers van ASIWYFA mag dan wel een stukje ouder zijn, hij springt nog lenig op het podium heen en weer, een aantal songs van het sinds begin mei uitgekomen album ‘Heirs’ spelend.

Op het podium staan een piano, een vleugel, en keyboard en nog andere instrumenten op het podium om bespeeld te worden door Nils Frahm: een combinatie van klassieke en elektronische muziek is het resultaat. Eerder stond hij al op Cross-Linx (samen met Olafur Arnolds) en Best Kept Secret.

Zangeres Santi White van Santigold verschijnt in een blauw wit geruit pak, met een immense oranje strik op haar hoofd. Daarnaast 2 meiden in gele pakjes die tijdens het eerste nummer in een strandstoel op het podium chips eten, en daarna als robots tot leven komen. Hits als ‘L.E.S Artistes’, ‘The Keepers’ en ‘Santogold’ (uit 2007 al weer). De overgang van het luchtige en opbeurende Santigold naar de mannen van La Muerte op de Cannibal Stage kan niet groter. Donkerrood licht op het podium, verlichting met echte kaarsen, een doodskop ertussen.

Little Big, het Russische antwoord op Die Antwoord, bestaat zoals de naam al vermoed, uit een dwergen-mevrouw en een lange Rus. De act die ze opvoeren lijkt heel erg op die van Die Antwoord, en ook de muziek is niet heel veel anders. Obscene dansjes, beukende beats.

Een hoge pief had blijkbaar gezegd dat wanneer Snoop Dogg het podium op zou komen met een joint, het gehele festival stil gelegd zou worden. Dus wat denk je dat rapper Snoop Dogg doet? Juist, met een joint in de hand wandelt hij het podium op, relax als altijd. Bekende songs als ‘Who Am I (What’s my Name), ‘Gin and Juice’, ‘Still D.R.E’ en ‘Drop it Like it’s Hot’ (zonder Pharrell) worden luidkeels meegezongen door een terrein propvol mensen. Snoop Dogg’s liefde voor vrouwen kan je niet ontgaan: vanaf de tweede song dansen 2 schaars geklede vrouwen zwoel om Snoop Dogg heen. Een mooie afsluiter van vier dagen Dour!

 

Deel: