Vorige maand maakte Encore bekend vijf getalenteerde artiesten te ondersteunen. Van deze vijf ‘Freshmen’ krijgt één artiest op basis van publieksstemmen de kans om op te treden op Encore Festival. Duizenden mensen hebben in de afgelopen weken gestemd: aan Noah Jordan de eer om op zondag 30 augustus Encore Festival te openen op de NDSM-werf in Amsterdam. Tot slot is het blok ‘Encore All Stars’ aan het programma toegevoegd; een half uur lang de grootste hits van eigen bodem.

Aangezien Encore Festival graag een podium biedt aan talent van eigen bodem, is het openingsslot gereserveerd voor één van de Encore Freshmen. Uit de ruim honderd aanmeldingen is er een selectie gemaakt: Astèr Fekre, Woods, Yung Nnelg, Danijela Jankovic en Noah Jordan. Encore ondersteunt hen allen door middel van optredens, media aandacht, een platencontract, coaching en begeleiding. Slechts één van hen treedt op op Encore Festival. Inmiddels is duidelijk dat Noah Jordan de meeste publieksstemmen kreeg. De Engelstalige rapper bracht onlangs zijn nieuwe single ‘Mr. China’ uit. Noah Jordan legt momenteel de laatste hand aan zijn EP ‘Tokyo Blues’ waarop hij rapt en zingt over eigentijdse hiphop en R&B producties.

Talent van eigen bodem komt ook terug in de vorm van ‘Encore All Stars’. In dit programma presenteren DJ’s Prime en WaxFiend de grootste clubhits uit eigen land. Deze bekende clubtracks worden aan elkaar gemixt alsof het een mixtape betreft, waar het publiek getuige van is. Artiesten als Ronnie Flex, Dio, Digitzz, Murda Turk en Bokoesam leveren hier een bijdrage aan. Ten slotte zijn de MC’s Marboo, 4shobangers, Leeroy en Taylor toegevoegd aan de line-up.

Encore Festival

Met o.a. Rae Sremmurd, A$AP Ferg, DJ Mustard, Tory Lanez, Eric Bellinger, Cho, Mr.Carmack, GoldLink, Boogie, Iamnobodi, Pell, Sam Gellaitry & Sevdaliza + DJ’sPrime, Waxfiend, Abstract, Irwan, Wantigga, Rancido, KidQ, Slick, Snelle Jelle, Roger Brouwn, SMP, Washington, Rachel Green, Cream, Full Crate, Cincity, Funknasia, Fullscale, Djoevenile, Drivah, Cypro, Blue, Jeftuz, Noah Jordan, Encore All Stars (o.a. Ronnie Flex, Dio, Digitzz, Murda Turk en Bokoesam), Marboo, 4shobangers, Leeroy en Taylor.

Deel: