Zondag 14 juni opende Kempernerpop met het koffieconcert van smartlappenkoor Efkes Schruwwe en op het hoofdpodium de wereldbeat zydeco van Allez Mamma die al vroeg op het programma staan. De vroege vogels hebben geluk, want de optredens waren een perfecte start om weer meteen fris en vrolijk aan de laatste dag van Kempenerpop te beginnen. Wanneer Small Time Crooks rond de klok van 1 uur begint is het al lekker druk op het terrein, al hoort het publiek de goede mix van jazz, blues en andere ouderwetse muziek vooral van buiten de zweterige tent aan.

De mannen van Black Michelin komen uit Waalre zelf en dat is te merken. Het is dan ook de vraag of dat veel mensen de hitte van de tent trotseren omdat het lokale helden zijn, of omdat de rock, gemixt met punk en blues, gewoon erg goed in het gehoor ligt.

In de late namiddag is het aan de mannen van Bang Bang Bazooka om te doen wat ze al 28 jaar als geen ander doen: rockabilly spelen! De Eindhoven Rockcity iconen spelen een strakke set met klassiekers als ‘I’m The Devil’, ‘Redhot & Horny’ en ‘Burn Bobby Burn’. Aan het publiek valt niet te merken dat het zondag is, want van rust lijkt het nooit gehoord te hebben.

Wanneer je de hipster dames van Tarzan’s My Daddy ziet, is het moeilijk te geloven dat dit blonde duo kan rocken. Toch weten ze te bewijzen dat niet alleen langharige mannen in zwarte t-shirts rock kunnen maken. Ondanks dat de muziek uit niet meer bestaat dan zang, gitaar en drums, klinkt de muziek hard en groots. Het bewijs dat je een boek nooit op zijn kaft moet beoordelen.

Het festival wordt afgesloten door de Bazzooka’s. De Nederlandstalige ska die deze 8-koppige band brengt is natuurlijk de perfecte soundtrack voor een hete zondag als deze. De band speelt vooral eigen werk, aangevuld met een aantal nummers van zanger Bazz zijn oude band, Vankatoen en een hele hoop humor. De band staat geen saai moment toe en zorgt dat er altijd wel iets te zien is op het podium. Een hoogte punt uit de show is toch wel het moment dat zanger Bazz probeert een John Coffey uit te halen (over het publiek lopend een pilsje vangen en deze opdrinken). Dit lukt hem helaas niet, al krijgt hij voldoende bier over zich heen.

Daarmee komt een mooi einde aan een zonnig weekend met goede muziek. Het valt te hopen dat Kempenerpop niet weer een jaartje overslaat, zodat we volgend jaar weer een weekend kunnen genieten van een redelijk uniek festival met een geweldige sfeer.

Foto’s: Armelle van Helden

Deel: