Vandaag verschijnt het debuutalbum ‘Grand Romantic‘ van Nate Ruess, de frontman van de Amerikaanse band fun. De albumtitel ‘Grand Romantic’ spookte al door het hoofd van de singer-songwriter nog voordat hij de liedjes van het album had afgerond. Al snel kwam single ‘Nothing Without Love’ tot stand. “De eerste keer dat ik ‘Nothing Without Love’ zong, dacht ik: nou, dat is cheesy”, zegt Ruess met een lach. “Toen bedacht ik me dat het juist een simpele, maar betekenisvolle zin is”. De eerste single van het album is ook ‘Nothing Without Love’, naast deze single staan ondere andere ‘AhHa’, ‘What This World Is Coming To’ ft. Beck, ‘We Are Young’ en ‘Great Big Storm’ op het album.

NATE RUESSRuess benaderde voor zijn album een imposante rij gastartiesten; zo zijn gitarist Josh Klinghoffer (Red Hot Chili Peppers), Jeff Tweedy (Wilco), Lykke Li en Beck op het album te horen. De productie voor Grand Romantic is in handen van producers Emile Haynie en Jeff Bhasker waar hij eerder al mee samenwerkte op het album ‘Some Nights’ van fun. Wereldwijd werden er van ‘Some Nights’ meer dan 1 miljoen albums verkocht en wist de band twee Grammy’s met dit album binnen te slepen “Best New Artist” en met de single ‘We Are Young’ featuring Janelle Monae de award voor “Song of the Year”.

Nate Ruess deed recentelijk een aantal underplayed shows in Europa en stond eind mei in Tivoli te Utrecht, deze optredens waren live te streamen via de app Periscope.

Nathaniel Joseph Ruess (Nate) (Iowa City, 26 februari 1982) scoorde in 2012 met zijn indierock/popband fun. een grote hit met hun eerste single ‘We Are Young’ (featuring Janelle Monáe). In de VS stond ‘We Are Young’ zeven weken onafgebroken op #1 in de Billboard Hot 100 en is de single daar inmiddels meer dan zes miljoen keer verkocht. In Nederland scoorde de band ook een grote hit met We Are Young en behaalde hiermee de gouden status. In 2013 werkte Ruess eenmalig samen met de Amerikaanse zangeres P!nk. Het nummer ‘Just Give Me A Reason’ bereikte de eerste plaats in zowel de Nederlandse Single Top 100 als de Nederlandse Top 40. Het werd voor beiden artiesten de eerste nummer een hit in Nederland.

Deel: