Toen zanger Charlie Puth in zijn jongere jaren werd gepest had hij het gevoel dat er geen artiest was, waar hij zich mee kon identificeren. Nu hij met het nummer ‘See You Again’ samen met Wiz Khalifa een wereldwijde hit op zijn naam heeft denkt hij zelf die rol te kunnen vervullen. “Ik wil bekend worden als songwriter en een beroemde artiest zijn waar iedereen zich in kan herkennen. Of je nou gepest wordt of iemand hebt verloren; ik wil de meest toegankelijke artiest ter wereld worden.”

De wereld maakte voor het eerst kennis met de zanger uit New Jersey nadat hij covers begon te plaatsen op YouTube. Puth studeerde in 2013 af aan het prestigieuze Berkley College of Music waarop hij een carrière in de muziek nastreefde. Talkshow presentatrice Ellen deGeneres zag zijn YouTube-videos en het balletje begon te rollen. In februari bracht Puth met zangeres Meghan Trainor het nummer Marvin Gaye uit dat in Australië en Nieuw-Zeeland de top-5 wist te doorbreken. Samen met rapper Wiz Khalifa scoort Puth enkele maanden later in tientallen landen een nummer-1 hit met ‘See You Again’.

De 23-jarige Puth groeide op in Rumson, New Jersey, een plek waar de mensen hem niet begrepen. “Heel simpel gezegd, ik deed niet aan sport dus ze mochten me niet. Ik was de nerd maar vond dat zelf prima. In plaats van uitgaan in het weekend zat ik thuis computer programma’s te schrijven en zo heb ik muziek leren produceren”, vertelt Puth. “Ik wil de mensen die op dit moment gepest worden laten inzien, dat alles mogelijk is als je je er niets van aantrekt en gewoon doorgaat met waar je mee bezig bent.”

De zanger is op het moment overdonderd door het succes van ‘See You Again’, dat als eerbetoon aan de overleden acteur Paul Walker, bekend van de Fast & Furious filmreeks, werd geschreven. Walker overleed als gevolg van een auto-ongeluk halverwege het filmen van Fast & Furious 7, waarin ‘See You Again’ in te horen is. “Ik vroeg me af wat Vin Diesel’s laatste smsje zou zijn geweest naar zijn maatje Pablo, zoals hij Paul noemde in de film. En voor mij was dat ‘hoe het gaat met de film en in mijn leven, ik vertel het je allemaal wanneer ik je weer zie’, en in 10 minuten was het liedje er”, zegt Puth.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat iemand anders het liedje zou zingen. Puth, die enkele jaren terug een goede vriend had verloren ook door een auto-ongeluk, bleek uiteindelijk de benodigde emotie het beste te kunnen overbrengen. “Ik ben blij dat mensen het zingen voor Paul, dat ze het zingen voor mijn vriend, maar vooral ook voor hunzelf”, zegt Puth. “Iedereen kan zich er in vinden. Je mist je vriend of vriendin wanneer je hem of haar een paar dagen niet hebt gezien, je hebt je moeder verloren, je vader, of zelfs je hond. Het succes ligt hem in dat het voor elk persoon een andere betekenis heeft en dat is ook het punt.”

©FaceCulture

Deel: