De bands zijn geboekt, de contracten getekend. De leveranciers zijn hun materialen al aan het klaarmaken en de Kempenerpop-organisatie werkt de laatste details uit. Vanaf donderdag bouwen de vele vrijwilligers het kale evenemententerrein om tot een prachtig festival. Waalre kan zich opmaken om 3 dagen te genieten van alles wat dit gratis toegankelijke festival te bieden heeft.

Logo Kempenerpop

Vrijdag 12 juni

In navolging van de afgelopen edities gaat Kempenerpop ook dit jaar op de vrijdagavond van start. De poorten van het festivalterrein openen om 19.30 uur. Deze eerste avond staat geheel in het teken van Blues, Funk en Rock ‘n’ Roll met optredens van Slapback Johnny en Twenty Sicks. De avond zal in stijl worden afgesloten door DJ Johnny Vinyl.

Zaterdag 13 juni

Op deze eerste volle festivaldag staat rockmuziek in allerlei variaties centraal. De zaterdagmiddag wordt meteen op het hoofdpodium afgetrapt met de IJslandse band The Vintage Caravan, waarvoor het zeker de moeite waard is om op tijd naar het festival te komen.

In de tent worden optredens verzorgd door de winnaar van de Kempenerpopprijs 2015, Faith in Fate, de no-nonsense garagerockband Skullshaker, het swingende Roy P-Cat and the V8 Daddies en Bonsai Kitten uit Duitsland. Het hoofdpodium staat verder in het teken van hard, harder, hardst, met de bands Magnetic Spacemen, Call It Off, Wolfskop en als afsluiter Peter Pan Speedrock.

Zondag 14 juni

De Kempenerpopzondag is altijd meer gevarieerd wat betreft het muziekaanbod. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt.

De zondag van Kempenerpop start net als de vorige editie met een koffieconcert, dit keer verzorgd door smartlappenkoor Efkes Schruwwe uit Waalre. Het koffieconcert begint al om 11.00 uur, dus het is zaak om er vroeg bij te zijn. En wat is een koffieconcert zonder koffie, niets, dus zal er voor iedere bezoeker gratis koffie en thee te verkrijgen zijn.

Het zondagprogramma vervolgt op de Jack Stage, de tent, met de ruig uitziende mannen van Small Time Crooks, Black Michelin, de rockchicks van Tarzan’s My Daddy en zal afsluiten met de DJ’s Arend Kneiters en Simon van Weleer.

bazzookasOp de Power 4 You Stage, het buitenpodium, wordt het koffieconcert vervolgd door het altijd gezellige Allez Mama. De bezoekers worden daarna getrakteerd op optredens van de dynamische Eindhovense band Grim Tim, de voor het Kempenerpoppubliek welbekende band Bang Bang Bazooka en als afsluiter de explosieve en stuiterende skaband Bazzookas.

Naast de bovenstaande programmering is er voor de liefhebber en de nieuwsgierige bezoeker ook een nieuw podium in de vorm van Daan’s Dance Department, tot stand gekomen in samenwerking met Household Productions en Café Daan. Kom kijken en gooi die voeten van de vloer, stilstaan is namelijk verboden in deze trailer, bij DiscoChart, Cella Johnsson, Ultimate Soul, Vetish & WilsSon, Joe Ravazzi, 2-Motion, Stolen Cult & Suvjet, en als special guest, de 10-jarige Mgr. Rick.

Kinderplein en randprogramma

Het kinderplein op Kempenerpop is zowel op de zaterdag als de zondag geopend. Hier kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op het springkussen en in de knutselhoek. Op de zondag zal er voor de jongste bezoeker ook worden gezorgd voor vermaak in de vorm van theater.

Festivalinfo

Kempenerpop 2015: 12, 13 en 14 juni. Evenemententerrein aan de Willibrorduslaan in Waalre.
Alle dagen gratis toegang.
Vrijdag 20 september: van 19.30 – 01.00 uur
Zaterdag 21 september: van 14.00 – 01.00 uur
Zondag 22 september: van 10.30 – 22.00 uur

Deel: