‘Sound City’ is de documentaire over de geschiedenis van de gelijknamige opnamestudio. Dave Grohl, voormalig Nirvana-drummer en Foo Fighters-frontman, regisseerde de muziekdocumentaire. Met Nirvana nam hij het album ‘Nevermind’ op in Sound City Studios.

‘Sound City’ vertelt het verhaal van Sound City Studios tussen 1960 en 2011. Talloze grote namen als Fleetwood Mac, Neil Young, Tom Petty, Slipknot en dus ook Nirvana namen er platen op. Grohl was tijdens de opnames van ‘Nevermind’ enorm onder de indruk van de studio in Los Angeles. Zo raakte hij bijvoorbeeld gehecht aan de grote mengtafel.

Eerbetoon
In 2011 sloot de studio haar deuren. Dave Grohl kocht een aantal onderdelen op, waaronder de mengtafel. Hij liet deze in zijn eigen Studio 606 monteren. In de documentaire roept hij Sound City opnieuw tot leven door de studio te reconstrueren. Samen met een aantal artiesten die ook geschiedenis hebben met Sound City, nam hij een uniek album op. Dat album, ook Sound City genaamd, is een eerbetoon aan de opnamestudio.

Sound City, 21:15 – 23:05 uur, Canvas

Deel: