Nederlands bekendste zanger zit 25 jaar in het vak. Reden genoeg voor een lange documentaire: Marco Borsato 25 jaar: Is meer dan ik alleen. Met beelden uit zijn carrière en interviews met de zanger zelf en betrokkenen.

Negen jaar werkte regisseur Nathalie Toisuta eraan. Ze sprak maar liefst negentig mensen, onder wie Marco’s jongere broer Armando en vaste producer John Ewbank; twee van de vele personen die hebben bijgedragen aan de succesvolle loopbaan van de zanger. “Marco Borsato is veel meer dan ik alleen”, zegt hij daar zelf over. Uiteraard begint alles met het winnen van de Soundmixshow in 1990. Zijn definitieve doorbraak volgt met ‘Dromen zijn bedrog’ in 1994. Maar er zijn ook mindere kanten; het faillissement van zijn bedrijf bijvoorbeeld.

Uitverkochte stadions
In de film komt nog nooit eerder vertoond materiaal voorbij. Zo werd Borsato gefilmd tijdens het inzingen in de studio en achter de schermen, op tournee door het land. Opmerkelijk is de uitspraak die Marco doet in 1995. Op dat moment treedt hij veel op in discotheken en andere kleine zalen. Voorzichtig verkondigt hij de ambitie om eens op te treden voor een wat groter publiek. Marco kon toen nog niet weten dat hij later negen keer voor een bomvolle Kuip met 50.000 man zou optreden en liefst 25 avonden in een uitverkocht GelreDome zou staan.

Marco Borsato 25 jaar: Is meer dan ik alleen, 22:30 – 23-55, RTL4

Deel: