De afgelopen anderhalve week was Austin Texas in de US weer in de ban van het grootste en misschien wel belangrijkste muziek, film en interactieve festival SXSW, oftewel het South By Southwest Festival. Jaarlijks komen hier de festivalorganisatoren en bookers bijeen om de beste nieuwe talenten en verrassende artiesten te spotten. Dit jaar bracht het SXSW een podium voor 2400 bands werden er talloze nieuwe films en documentaires getoond en was een interactive afdeling voor de gadget en game freaks.

Kortom teveel om op te noemen en dus ook teveel om allemaal te bespreken, daarom geven we jullie een samenvatting van de artiesten die op het SXSW speelden en waar we dit jaar zeker meer van zullen gaan horen. In enkele artikelen sommen we voor jullie onze tips voor 2015 op!

Happyness:
Dit zuid Londense trio is gespecialiseerd in het weelderige noch luchtige indie rock dat allerlei weemoedige gevoelens oproept met hun wrange woordspelingen. Zie het als Sparklehorse’s treurige droom-pop symfonieën doordrenkt met Pavement’s knipogen van ironisch gevoeligheid. De kunst van de muziek die ze maken zou reden genoeg moeten zijn om er vertrouwd mee te raken.

Shamir:

Shamir is bekend van zijn androgyne contratenor stem. Het is niet vrouwelijk, het is niet mannelijk, maar een gulden middenweg en vergelijkbaar met Prince of de tienerjaren van Michael Jackson en laten dat nou net zijn grote voorbeelden zijn. Shamir’s stijl wordt beschreven als een onderscheidende mix van disco en funk met een vleugje pop “doorspekt met oude skool house”.

BØRNS:
BØRNS is oorspronkelijk afkomstig van het lagere schiereiland uit Michigan Amerika, maar met zijn dromerige mix van folk, glam en electro klinkt alsof het direct uit de kosmos komt. De Beach Boys klanken zijn echter afkomstig door zijn huidige inspiratie, want hij schrijft z’n muziek vanuit een boomhut in het zonnige LA. Zijn debuut single ’10,000 Emerald Pools’ geeft je ook echt het gevoel dat je omgeven bent met de eindeloze blauwe luchten en waar de zon die je huid verwarmt.

Deel: