Elke vrijdagmiddag 12 uur duikt Maxazine in het grote muziekarchief op YouTube om de meest gedenkwaardige, hilarische of grappigste muziekfragmenten opnieuw te beleven.

Deze week: Nirvana tijdens MTV awards 1992

In het jaar 1992 was Nirvana populairder dan welke band ook, de videoclip van ‘Smells like teenspirit’ was niet van MTV af te slaan. De organisatie ging er van uit dat ze dit nummer zouden spelen tijdens de liveshow van de MTV Music Video Awards. Toen Kurt Cobain een paar minuten vooraf te kennen had gegeven dat ze dat echt niet van plan waren, smeekten de hoge heren om dan in ieder geval geen ‘Rape Me’ te spelen. Erg slim bleek dat niet, ze begonnen het optreden met de eerste tonen van dat nummer om vervolgens het depressieve ‘Lithium’ te spelen, inclusief stagedivers en slooppartijen achteraf. Vooral het moment op 4 minuten is hilarisch. Bassist Krist Novoselic gooit heel optimistisch zijn basgitaar in de lucht maar krijgt m daarna op zijn hoofd waardoor hij neervalt en zichtbaar groggy van het podium strompelt.

Deel: