De Foo Fighters hebben via een persbericht aangekondigt dat ze HBO serie ‘Sonic Highways’ op DVD gaan uitbrengen. De serie is een documentairereeks die het verhaal vertelt over de totstandkoming van het achtste album van de Foo Fighters. Elk van de acht afleveringen van de show toont de band op hun reis naar acht steden; Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New Orleans, Washington DC en New York.

In elk van deze steden bezocht de band een beroemde opnamestudio om een track voor het album op te nemen, het album dat Grohl beschrijft als “een liefdesbrief aan de geschiedenis van de Amerikaanse muziek”. Iedere track vertegenwoordigt lokale, muzikale figuren, en iedere songtekst is geschreven op de laatste dag van iedere sessie. Dit houdt in dat de ervaringen en persoonlijkheden deel van het proces gingen uitmaken.

De DVD & Blu-Ray sets liggen vanaf 7 april in de winkels, vanaf 9 maart zijn ze te pre-orderen. De set bevat buiten het verhaal achter het album uitgebreide interviews met Barack Obama, the Black Keys’ Dan Auerbach, Joan Jett, Dolly Parton, Ian Mackaye, Chuck D, Butthole Surfers’ Gibby Haynes, ZZ Top’s Billy Gibbons en meer.

Deel: