Armin van Buuren heeft vlak voor het weekend aangekondigd dat hij de twaalfde editie van zijn award-winnende compilatie ‘A State of Trance’ op 27 maart 2015 zal releasen. Vanaf vandaag kan het album voorbesteld worden via iTunes. Mensen die de compilatie alvast bestellen krijgen direct de mogelijkheid om de nieuwe single ‘Safe Inside You’, van Armin van Buuren presents Rising Star featuring Betsie Larkin, te downloaden. Het is voor het eerst in 13 jaar dat er van Rising Star, Armin’s vroegere tranceproject, een nieuwe single verschijnt.

2014 was het jaar waarin Armin van Buuren onder andere een Grammy nominatie en verscheidene platina awards voor ‘This Is What It Feels Like’ ontving, zijn Armin Only wereld tournee deed met meer dan 500,000 bezoekers wereldwijd en tal van prestigieuze awards ontving. Het is moeilijk in te denken wat de volgende stap kan zijn voor deze man die gevoed wordt door een ongeëvenaarde passie voor Trance. Armin is voortdurend bezig om het Trance genre wat hij heeft helpen te definiëren te verrijken door middel van het openen van nieuwe deuren en werelden. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor andere artiesten en natuurlijk voor de luisteraars van over de hele wereld.

De recente ‘A State of Trance Festival’ tour foto’s laten goed het contrast zien wanneer deze vergeleken worden met het bescheiden begin van alles zoveel jaren geleden. Als twaalfde uitgave in de serie kenmerkt ‘A State of Trance 2015’ een nieuwe start, op een nog groter podium.

Met een gloednieuwe track van Armin zelf in samenwerking met Mark Sixma genaamd ‘Panta Rhei’ en een selectie van Armin’s persoonlijke favorieten, is het voorproefje van 2015 pas net begonnen. Bovendien bevat het album naast een exclusieve Gareth Emery remix van Cosmic Gate ook 26 overweldigende, exclusieve en nooit uitgebrachte tracks waaronder nog nooit uitgebrachte nummers van Armada Music artiesten zoals Protoculture, Alexander Popov, Orjan Nilsen, twee nieuwe Gaia tracks en het door fans begeerde Armin van Buuren presents Rising Star feat. Betsie Larkin – ‘Safe Inside You’

Armin zal met deze compilatie nogmaals laten zien hoe hij met een naadloze mix de luisteraars kan meenemen op een muzikale reis. De compilatie bestaat uit twee sets, de eerste set heeft de naam ‘On the Beach’ en de tweede ‘In the Club’ en deze vertegenwoordigen de twee zijden van de medaille in een muzikale ervaring. Het is deze diversiteit die ervoor gezorgd heeft dat de compilatieserie wederom genomineerd is voor een IDMA in 2015, nadat deze vorig jaar al in de wacht werd gesleept.

Dit jaar viert Armin van Buuren’s radio show A State of Trance zijn 700ste episode met een A State of Trance Festival tour. De tour trekt de hele wereld over en Armin is hiermee de eerste DJ die een eigen festival heeft. Als s ’werelds eerste festival gebaseerd op een radio show, bewijst ASOT Festival de groeiende kracht van niet alleen Armin en A State of Trance, maar ook van het genre zelf.

Track List

Set 1: On the Beach

1. Cosmic Gate & Emma Hewitt – Going Home (Gareth Emery Remix) [Armin van Buuren’s Intro Mix]

2. Protoculture – Pegasus

3. Dawn – The Truth We Can’t Escape

4. Adam Szabo & Willem De Roo – Looking Back

5. Orjan Nilsen – The Edge

6. DRYM – Calipso

7. Denis Kenzo & Sarah Lynn – Ashes

8. Fabio XB & Liuck feat. Christina Novelli – Step Into The Light

9. Ruben de Ronde feat. Victoria Ray – Dreams Come True (DRYM Remix)

10. ilan Bluestone – Tesseract

11. Moiez & Alina Renae with Mike Shiver & Rapha – What I Need (Ronski Speed Remix)

12. Mino Safy – When The Sun Smiles

13. Eximinds & Yan Space – Atlas

14. Venom One & Tomas Heredia – Moments

15. Canberra & Astrid Suryanto – UP (Mike Saint-Jules Remix)

16. Timmus – Still Alive

17. Alex M.O.R.P.H. feat Natalie Gioia – 4Ever (Dub Mix)

18. Simon Patterson feat. Matt Adey – Time Stood Still

Set 2: In The Club

1. Armin van Buuren – Together (In A State of Trance) (Intro Mix)

2. Talemono – Overload

3. Alexander Popov – Multiverse

4. Andrew Rayel – Find Your Harmony (Driftmoon Stellar Mix)

5. Craig Connelly & Dan Thompson – Welcome To Earth

6. Faruk Sabanci – Albino

7. Fisherman & Hawkins and Gal Abutbul – United

8. Armin van Buuren & Mark Sixma – Panta Rhei

9. Eximinds & Vigel – Handprint

10. Arisen Flame & Driftmoon – Live Your Dream

11. Gaia – Carnation

12. Jorn van Deynhoven – Freaks (Festival Mix)

13. Gaia – In Principio

14. Gai Barone – Mr. Slade (Solarstone Pure Mix)

15. Standerwick & Philippe El Sisi feat. Ana Criado – Magic Light

16. Armin van Buuren presents Rising Star feat. Betsie Larkin – Safe Inside You

17. Allen Watts – Gravity

18. Dan Stone – Proteus

19. Aly & Fila feat. Roxanne Emery – Shine (Club Mix)

Deel: