David Bowie heeft aangekondigt dat er binnenkort bijzondere releases aan zitten te komen. Op 3 maart, gelijktijdig met de opening van de in Parijs gehouden tentoonstelling ‘David Bowie Is…’, worden er een Franstalige versie van ‘Heroes’ (op blauw vinyl) en het uit 2008 daterende verzamelalbum ‘i Select’ (op rood vinyl) uitgebracht.

Bowie Heroes blauw vinylDe 7-inch Franstalige versie van Bowie’s uit 1977 daterende hit ‘Héros’ bevat op de B-kant een live versie van het nummer, opgenomen tijdens Bowie’s in 1983 gehouden ‘Serious Moonlight Tour’. Er zullen maar 2000 stuks geperst worden die alleen maar beschikbaar zullen zijn in Frankrijk, Britse fans krijgen de kans om via Bowie’s website een van de singles te winnen. ‘i Select’ krijgt haar vinyldebuut als een gelimiteerde rode persing. Het verzamelalbum bevat songs uit Bowie’s omvangrijke carriére – uitgezocht door hemzelf – waaronder ‘Life On Mars’ en ‘Repetition’.

Als gezegd valt de release samen met de opening van de tentoonstelling ‘David Bowie Is…’ in de Philharmonie de Paris. De retrospectieve tentoonstelling laat details zien uit de zanger’s 50-jarige carriére met meer dan 300 objecten waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, podiumontwerpen en Bowie’s eigen instrumenten. ‘David Bowie Is…’ was voor het eerst te zien in Londen, meer dan 300.000 mensen bezochten in de periode van maart tot augustus 2013 de tentoonstelling. Sindsdien ging ‘David Bowie Is…’ de hele wereld over naar Toronto, Chicago, Sao Paulo en Berlijn. Na Parijs is de tentoonstelling ook te zien in Nederland en Australië.

Beluister hieronder de Franstalige versie van ‘Heroes’.

Deel: