Afgelopen zondag presenteerde de jonge jazztrompettist Teus Nobel zijn nieuwe album LEGACY in een vol Bimhuis in Amsterdam. Met de nieuwe composities eert hij zijn muzikale erfgoed en brengt hij een ode aan onder meer Miles Davis en Woody Shaw, maar ook aan zijn Nederlandse voorbeelden als bijvoorbeeld Jarmo Hoogendijk.

Nobel stelde voor dit album een andere band samen dan waar hij mee werkte ten tijde van zijn debuutalbum FLOW (2012), waarmee hij overigens werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Van het nieuwe quintet dat bestaat uit Timothy Banchet (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Jasper van Hulten (drums) is alleen Jerome Hol (gitaar) oud-gediende.

Tijdens de presentatie in het Bimhuis liet Nobel een rauwer, oorspronkelijker geluid horen dan voorheen. Niet alleen is hij gegroeid als trompettist, maar ook als componist en bandleider. Het publiek beloonde dat met een minutenlang applaus. Het is Nobel gegund dat hij een plekje verovert op een van de podia van de 2015-editie van het North Sea Jazz Festival.

Deel: