Aflevering uit de beroemde Britse reeks Classic Albums over de totstandkoming van ‘Bat Out Of Hell’, het beroemde album uit 1977 van de Amerikaanse zanger Meat Loaf. Hierin blikken behalve Meat Loaf zelf, Jim Steinman (comonist van het geheel) en Todd Rundgren (producer) terug op de opnamen van deze klassieker die wordt omschreven als de best verkochte guilty pleasure aller tijden’ met daarop o.a. de hits ‘Paradise by the dashboard light’ en ‘Two out of three ain’t bad’.

Meat Loaf – Bat Out Of Hell (Classic Albums), 19:45 – 20:35 uur, NPO Cultura

Aflevering uit de Classic Albums-reeks waarin beroemde pop- en rockalbums centraal staan. Hier blikt wijlen Lou Reed terug op de opnamen van zijn glamrockklassieker ‘Transformer’ uit 1972. Het album maakte van de voormalig Velvet Underground-voorman een internationale soloartiest. In New York laten Lou Reed (hij overleed in 2013) en technicus Ken Scott de originele opnames horen van ‘Perfect Day’, ‘Vicious’, ‘Satellite Of Love’, ‘Walk On The Wild Side’ en andere nummers. In Londen laat basgitarist Herbie Flowers zien hoe de bas in ‘Walk On The Wild Side’ is opgenomen. Er is archiefmateriaal van Lou Reed in concert, van de Velvet Underground en van Andy Warhol en The Factory.

Lou Reed – Transformer (Classic Albums), 20:35 – 21:25 uur, NPO Cultura

Aflevering uit de Classic Albums-reeks waarin beroemde pop- en rockalbums centraal staan. Hier blikken de nog levende Doors-leden terug op hun debuutalbum uit 1967. Het debuutalbum van de band rond zanger Jim Morrison. Rond zijn figuur zou vooral na zijn dood in 1971 een enorme cultus ontstaan. Maar in de vijf jaar dat hij samen met gitarist Robby Krieger, drummer John Densmore en toetsenist Ray Manzarek actief was, groeide de band ook al uit tot een van de meest succesvolle rockbands van hun generatie. Manzarek (hij overleed een paar jaar na het maken van deze documentaire), Krieger en Densmore duiken in de documentaire nog eens de studio in om nog eens naar de originele banden te luisteren en zo uit de doeken te doen hoe ze dit als een bom inslaande debuut met o.a. ‘Light my fire’ en ‘The end’ destijds voor elkaar boksten.

The Doors (Classic Albums), 21:25 – 22:15 uur, NPO Cultura

Aflevering uit de beroemde Britse reeks Classic Albums over de totstandkoming van ‘Rumours’, de beroemde bestseller uit 1977 van de Brits/Amerikaanse band Fleetwood Mac. Hierin blikken de leden en producer Ken Caillat terug op de door scheidingsperikelen (van de hele band!) geplaagde opnamen. Zo vertelt zangeres Stevie Nicks o.a. over ‘Dreams’, nog altijd de enige Amerikaanse nummer 1 hit van Fleetwood Mac terwijl haar ex, gitarist Lindsey Buckingham, de banden van zijn ‘Go your own way’ laat horen.

Fleetwood Mac – Rumours (Classic Albums), 22:45 – 23:45 uur, NPO Cultura

Deel: