Guster uit Boston, Massachusets is opgericht in 1991 en debuteerde in 1995 met het album Parachutes. In 1997 tekende de band bij Sire records die in hetzelfde jaar het album Gold Fly uitbracht. In 1999 kwam de doorbraak met het door Steve Lillywhite geproduceerde album ‘Lost And Gone Forever’ en trad de band onder meer op in de TV show van David Letterman.

Het nieuwe album ‘Evermotion’, opgenomen in slechts 3 weken, is geproduceerd is door Richard Swift die keyboards speelt bij the Shins en bas bij the Black Keys. Swift, die albums heeft geproduceerd van Damien Jurado, Foxygen en Stereolab, heeft de band een sprankelender en meer uitgesponnen en “freewheeling” sound gegeven. De songs zitten vol pakkende hooks, stevige gitaar riffs, knallende percussie en onverwacht donkere teksten, zoals blijkt uit de eerste single ‘Simple Machine’.

Op 8 maart zal Guster optreden in Rotown, Rotterdam.

Deel: