honestOp 6 februari brengt de Ierse band Kodaline hun nieuwe album ‘Coming Up For Air’ uit. Dit is de opvolger van debuutalbum ‘A Perfect World’ uit 2013. De eerste single ‘Honest’ is inmiddels ook al uit. Met hun debuutalbum scoorde Kodaline al een paar kleine hitjes met ‘All I Want’ en ‘High Hopes’. ‘All I Want’ was onder andere te horen in de tv-serie ‘Grey’s Anatomy’ en was de soundtrack van de film ‘The Fault In Our Stars’. Het album ‘A Perfect World’ verkocht wereldwijd meer dan 350.000 exemplaren en stond 9 weken op de bovenste plaats in de albumlijsten in thuisland Ierland.

Voor de opnames van het nieuwe album vertrok de band naar Los Angeles en werkte daar onder andere samen aan de single ‘Honest’ met Jacknife Lee, een Ierse producer die eerder al samenwerkte met U2 en Snow Patrol. De band was onder de indruk van de aanpak van de producer: “Jacknife opened our eyes to different ways of working. He gave us a lesson in experimentation. The way he records is amazing. He has everything in the studio turned on, synths all over the place, instruments everywhere. If you want to play something, you pick it up.” aldus bassist Jason Boland. Kodaline speelde in Nederland al op festivals als Eurosonic, Lowlands en stond twee keer op Pinkpop.

Deel: