Monster Truck is een Canadese rockband uit Hamilton-Ontario. Sinds de oprichting in 2009 bestaat de band uit Jon Harvey (zang/bas), Jeremy Widerman (gitaar), Brandon Bliss (orgel) en Steve Kiely (drums). De band speelt moderne Vintage Rock. Dus met een been in de zeventiger jaren, een voetje grunge, een teentje southern rock en heel veel passie. Doe dit in een pan en je krijgt een lekkere stoofpot. De band is begonnen als een hobby band die het allemaal wel goed vond. Maar na de in eigen beheer uitgebrachte EP “Monster Truck” in 2010 werd het allemaal serieuzer. In 2011 werd weer een EP uitgebracht “The Brown” maar nu voor het indie label Dino Alone Records. De hiervan uitgebrachte singles ‘Seven seas blues’ en ‘Righteous smoke’ bereikten de top 10 van de Canadese rockradio en vestigden de bandslogan “Don’t F*ck with the Truck”.

Ondertussen werd er flink getoerd in het Canadese clubcircuit. Werd de band persoonlijk door Slash gevraagd om het voorprogramma te verzorgen voor zijn Noord Amerikaanse tour in 2012 en mochten ze daarna openen voor een paar uitverkochte shows van Deep Purple.  Hierna wordt het debutalbum “Furiosity” opgenomen en uitgebracht in 2013. Het album schopte het in thuisland Canada tot de 13e plaats in de albumcharts. Dit alles bleef niet onopgemerkt. Tijdens de JUNO Awards (Canadese muziek awards) werd de band onderscheiden als beste “Breakthrough group 2013”.

Ter promotie van het album wordt er weer heel veel opgetreden in het clubcircuit. In oktober/november 2013 openen ze voor Vista Chino op hun Europese tour en in 2014 voor Alice in Chains tijdens hun Noord Amerikaanse tour. En dan nu ook voor Slash zijn Europese tour. Is dit weer zo’n opener waarvan we over een paar jaar zeggen: “Toen speelden ze nog in het voorprogramma.”?

Benelux shows:
Maandag 24 november 2014, HMH-Amsterdam
Woensdag 26 november 2014, Forest Club-Brussel
Donderdag 27 november 2014, Doornroosje-Nijmegen

Foto (c) Dirk van den Heuvel, Maxazine.nl

 

Deel: