Hans Vermeulen (67) woont al geruime tijd in Thailand, heeft daar zijn studio, produceert CD’s en drijft er met zijn echtgenote Oam een gezellig restaurantje. Met zijn groep “The Rest”  bestaande uit oude bekenden en vrienden uit de Nederlandse popgeschiedenis; Polle Eduard, Will Sophie, Beau Wassenbergh en Len Bouman werd er traditiegetrouw weer een tour door Nederland gemaakt.

Vermeulen begon in 1961 met de band Sandy Coast waarmee hij grote hits scoorde. In de jaren ’70 richtte hij Rainbow Train op, waarin onder meer Dianne Marchal en Anita Meijer zongen. In die periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs  en Anita Meijer.

In een bomvolle en uitverkochte zaal van Hijdra aan de rand van Voorburg stonden alle fans en liefhebbers van het eerste uur vooraan, sommigen vol adoratie alle hits mee te zingen. Het was een pittige klus om er behoorlijke foto’s van te maken, ten eerste door de drukte maar ten tweede omdat men had verzonnen dit keer de stage-verlichting achter het podium schijnend naar het publiek te plaatsen.

Eerst werd een soort eigen voorprogramma verzorgd van 14 songs met grote hits van bands uit de jaren 70  afzonderlijk gezongen door Polle, Len en Hans maar ook in prachtige gezamenlijke koortjes begeleidt door een top-band waar zeer zeker invaller Will Sophie een glansrol vervulde op gitaar, lapsteel gitaar en Hammond B-3.

De samenstelling van de playlist mag nu wel eens gewijzigd worden, al jaren worden dezelfde songs gespeeld en dat gaat wel ééntonig worden om maar eens in muziektermen te blijven. Wel werden er twee songs gespeeld van het album ‘Domestic Affairs’, waarmee de groep in 1995 voor een Grammy genomineerd werd, maar helaas in Nederland geen bekendheid kreeg.

Polle Eduard, laatst nog plaatsvervangend zanger tijdens de Tee-Set revival, mocht zijn grote hit ‘Ik wil jou’ ten gehore brengen. Uiteindelijk was het dan de beurt aan de Sandy Coast hits, toch wel hetgene waar iedereen voor komt met als opsomming; I see your face again’, ‘True love that’s a wonder’, ‘Subject of my thoughts’, ‘Capital Punishment’ en ‘The Eyes of Jenny”. Naar de mening van het publiek hadden het er best wel meer mogen zijn.

Foto’s (c) Tom Moerenhout/Maxazine

Deel: