In zijn nieuwe programma Ali B en de muziekkaravaan gaat Ali B terug naar zijn roots. De rapper/presentator neemt gasten mee naar Marokko en vraagt ze daar het hemd van het lijf. Zondag is het de beurt aan Charly Luske. Ali B en zijn gasten nemen hun intrek in een riad (een Arabisch paleis) in het Marokkaanse Fez. Daar schrijven ze binnen twee dagen een nummer. Bij het maken daarvan worden Ali en de gast geassisteerd door Ali’s maatje Brownie Dutch. Inspiratie voor de nummers halen ze uit de omgeving en hun gesprekken.

Reisprogramma
Aanvankelijk zou Ali B en de muziekkaravaan een reisprogramma worden, maar Ali zou Ali niet zijn als hij geen gesprekken met zijn gasten voerde. Om zijn gasten een vrije omgeving te bieden en inspiratie op te doen, is besloten om het programma in Marokko op te nemen. “Er is ongelooflijk veel natuur en dat helpt om tot bezinning te komen, om even stil te staan bij het leven”, zegt Ali in Televizier.

Aan het woord
Met Ali B en de muziekkaravaan zet de rapper Marokko min of meer op de kaart. Verder in de reeks zijn onder anderen Douwe Bob, Stef Bos, Birgit Schuurman, Huub van der Lubbe, Sharon den Adel, Ellen ten Damme en Iris Hond aan het woord.

Ali B en de Muziekkaravaan, 20:30 – 21:15 uur, Nederland 3

Deel: