Paul-Weller-Paul-Weller-Classic-Album-Selection-Vol-1Binnenkort brengt UMC-Island weer een mooie box set met klassieke albums uit. Dit keer betreft het een box met de eerste vijf albums van Paul Weller’s zeer succesvolle solo carriére. Een paar jaar nadat The Style Council in 1989 uit elkaar ging bracht Weller in 1992 zijn eerste, titelloze solo album uit op zijn ieuwe label Go! Discs. Het album behaalde de Top 10 en liet hem terugkeren naar zijn eerste liefde, de ’60s Soul en R&B.

De opvolger, ‘Wild Wood’, bracht hem commerciëel succes: het album behaalde de tweede plaats in de Britse hitlijst en werd genomineerd voor de Mercury Music Prize. Weller’s derde solo album, het met platina bekroonde ‘Stanley Road’ (met bijdrages van Steve Winwood en Noel Gallagher), bracht twee top 10 singles, ‘The Changing Man’, en ‘You Do Something to Me’. ‘Stanley Road’ behaalde de eerste plaats en zorgde ervoor dat Weller een BRIT Award in ontvangst mocht nemen in de categorie “Best Male Artist”.

Met het uit 1997 daterende album ‘Heavy Soul’ veranderde Weller wederom van stijl en bracht hem weer aan de top van de hitlijsten, het jaar erop bracht hij ‘Heliocentric’ (wat volgens de geruchten zijn laatste album zou zijn). Dit album deed het ook erg goed met een tweede plaats. ‘Paul Weller – Classic Album Selection: Vol 1’ brengt het eerste deel van de catalogus van een uitzonderlijke gitarist en tekstschrijver. Het bevat over een aantal van zijn meest succesvolle albums die een beeld geven van zijn constante drang tot vooruitgang als artiest, nooit bang om kansen te nemen en zijn verlangen om altijd fris te blijven klinken.

‘Paul Weller – Classic Album Selection: Vol 1’ ligt vanaf 8 september in de winkels als een prachtige CD box set en zal ook digitaal beschikbaar zijn.

‘Paul Weller – Classic Album Selection: Vol 1’ bevat:
1. ‘Paul Weller’ (Island) 1992
2. ‘Wild Wood’ (Island) 1993
3. ‘Stanley Road’ (Island) 1995
4. ‘Heavy Soul’ (Island) 1997
5. ‘Heliocentric’ (Island) 2000

Deel: