Zondagavond stond de 33-jarige Jonny Lang op het podium van de Pandora Zaal in het nieuwe muziekpaleis TivoliVredenburg te Utrecht. Een mooie, kleinere zaal waar je letterlijk de artiesten kunt aanraken. Het publiek werd opgewarmd met het voorprogramma van singer-songwriter Lucas Hamming, die tevens de frontman is van de indieband New Option.

Daarna was het de beurt aan de gitarist Jonny Lang. Precies achttien jaar geleden, op 15-jarige leeftijd, kwam het ongelooflijke succes met de release van zijn debuutalbum ‘Lie To Me’, uitgebracht in 1997, een jaar later gevolgd door zijn 2e. Lang begon op zijn twaalfde met gitaarspelen, nadat zijn vader hem had meegenomen naar de Bad Medicine Blues Band, één van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band.

Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang waar een debuut-CD uit kwam genaamd ‘Smokin’’ ( voor zijn succes album ‘Lie To Me’). Na 20 minuten wachten kwam Jonny op, je kon duidelijk zien dat hij er zin in had. En met een big smile van oor tot oor begon hij zijn set met het nummer ‘Blew Up’ (The House) een lekker stevig nummer van zijn nieuwste CD ‘Fight For My Soul’ uit 2013, waarna het nummer ‘Don’t Stop’ ten gehore gebracht werd van het album ‘Turn Around’ uit 2006. Met een praatje en wat humor werd er contact gezocht met het het publiek, waarna het nummer ‘A Quitter Never Wins’ werd ingezet. Een prachtige blues song waarbij zijn gitaarspel lekker tot zijn recht komt en je kippenvel krijgt tot aan je nekharen. Het nummer komt namelijk van zijn eerste album ‘Lie To Me’.

De toon werd gelijk gezet die avond bij het publiek, en het volgende nummer was ‘Turn Around’. Tevens ook titelsong van het album. Gelijk daarna ging het verder met het volgende nummer ‘Red Light, dit prachtige nummer komt van het door gospel beïnvloedde album ”Long Time Coming’ uit 2003, vervolgens het nummer Livin’ For The City’ dat ook van dat zelfde album afkomt. De set werd voorgezet met het nummer ‘What You’re Looking For’, wederom van zijn laatste CD en ‘Angel Of Mercy’ van zijn tweede CD en het nummer ‘That Great Day’ van zijn vierde CD en het laatste nummer voor de break was ‘We Are The Same’, een lekker uptempo nummer van zijn laatste CD .

Na een korte pauze kwam Jonny Lang op met het Nummer ’40 Days and 40 Nights’, het mooie nummer van Muddy Waters en het laatste nummer, het 13 minuten durende ‘Lie To ME’ dat akoestisch begon en naar elektrisch overging om zijn avond af te sluiten. Zijn avond was lekker gevarieerd met Rock wat Gospel, Soul songs en natuurlijk wat lekkere Blues. Bij sommige nummers kon je wel een speld horen vallen en durfde ik ook niet te knippen met mijn camera, zo klein en rustig speelde hij op zijn gitaar. Met een lekker gevoel overgehouden van deze prachtig avond met Jonny Lang keerde ik weer huiswaarts. We kunnen terug kijken op een fantastische show die Jonny Lang heeft gegeven in TivoliVredenburg.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: