Zoals bij elk festival zijn er altijd wel bandnamen die vroegtijdig voor aanvang van de festival posters verdwijnen. Ook is dit het geval bij het Belgische Ieperfest. Door omstandigheden, waar de organisatie van het driedaagse Hardcore festijn geen macht over had, zijn helaas The Generators, Guttermouth, Monuments, Steel Nation, Thick As Blood en Zero Boys afwezig in het weekend van 8 t/m 10 augustus.

Maar bij dit slecht nieuws voor sommige fans hoort ook weer een stukje goed nieuws. Aangezien de vorige bands gaten achterlaten in het tijdschema (dat vooralsnog nog niet bekend is) zullen deze moeten opgevuld worden door nieuwe namen. Deze namen bedragen niemand minder dan Adolescents, Ashes, Bishops Green, Blind To Faith, The Curse Of Millhaven en Kids Insane. Ook is er bekend gemaakt dat de Dead Kennedys een vroege show spelen op de vrijdag in verband dat de band weer vroeg die avond op pad moet voor het volgende optreden.

In de gemoedelijke Belgische gemeente van Ieper vindt dit jaar weer in het tweede weekend van augustus het driedaagse Ieper [Hardcore] Fest plaats. Met, net als voorgaande jaren, een ijzersterk programma (bestaande uit 84 bands) waar menig hardcore kid, punker en metal head hun stoom kan afblazen deze zomer.

Ook heeft het 100% veganistische festival bekend gemaakt een extra podium neer te zullen zetten om zo 20 extra bands te kunnen accommoderen. Naast het hoofd podium buiten en, de bijna gelijkwaardige in grootte, tent zal het een tweede tent betreffen voor een kleinere capaciteit. Hier naast zal ook het More Than Music podium weer aanwezig zijn waar debatten en workshops gehouden worden en een platform zal bieden voor verschillende duurzaamheid en dierenactivisten organisaties. Het festival heeft ook tevens meerdere malen de Groen Event Award gewonnen voor hun inspanning voor duurzaamheid op het festivalterrein en de voorbereidingen daarvoor.

Deel: