Mission 10 is een nieuwe band uit Volendam, die gevormd is rond zanger Simon Stein. Half mei is de eerste single “Don’t you get me wrong” uitgebracht door RedLine Music gelanceerd van deze band. Maxazine werd nieuwsgierig naar deze band en sprak af met zanger Simon Stein.

Mission 10, waarvan de bandnaam een anagram is van de naam Simon Stein, is een band uit Volendam die de afgelopen drie jaar in een studio in Loosdrecht heeft gezeten, met heel bewust geen producers uit de eigen omgeving om wat andere muziek te maken. Niet van de ingewikkelde pop, maar zeker geen palingsound en er geen stempel Volendam op zit.
“De inspiratie is heel breed en hoewel je het in de muziek niet zal horen draaide het in mijn jeugd om Pearl Jam, Nirvana, Guns ’n Roses, maar ik hou ook heel erg van de seventies. Het is een heel breed spectrum. Er zit geen enkele popband tussen en dat zijn wij nu wel”, aldus Stein.

Uit onverwachtse hoek werd Mission 10 eind mei door Radio 2 als Radio twee talent uitgeroepen. Dit is door de band als iets bijzonders ervaren, want de single is gekozen uit een stapel andere singles die bij dit radiostation binnen zijn gekomen. Inmiddels hebben ze ook al gespeeld bij Tros Muziekcafé.

In die tijd dat ze in de studio hebben gezeten zijn er wel nummers opgenomen. Deze nummers is de band na een tijdje weer gaan luisteren, om te kijken hoe ze de nummers op dat moment vonden. “Een nummer kan zodra je het opneemt helemaal te gek zijn, maar als je het na een tijd weer opnieuw luistert kan het heel erg tegenvallen.”

Er liggen inmiddels genoeg nummers op de plank om een album op te nemen en dat willen ze ook graag, maar onderling is afgesproken dat ze eerst gaan kijken hoe het met de aankomende singles gaat. Mocht het zo zijn dat de singles in de toekomst positief opgepakt worden, dan komt er ook een album.

In de week van 30 juni verschijnt er wel een 2 CD single. Op de eerste CD staat de eerste single ‘Don’t you get me wrong’ en op de tweede CD staan een aantal duetten van Simon Stein met: Lenny Guijt (meegedaan met The Voice of Holland), Lisa Mooyer, Mell (kleindochter van Piet Veerman), Jan Dulles en Cees Veerman. Een nieuwe band om in de gaten te houden dus…

Deel: