Het bestuur van Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch maakt met enthousiasme bekend dat Viktorien van Hulst per 1 december 2014 de nieuwe artistiek en zakelijk directeur wordt van Stichting Theaterfestival Boulevard en Stichting Bosse Nova. Viktorien van Hulst is nu nog hoofd artistiek bureau van Toneelgroep Amsterdam. Zij studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Voorheen was ze onder meer werkzaam bij Productiehuis Brabant en Festival CEMENT. Daarnaast vervult en vervulde ze diverse bestuurs- en adviesfuncties in de culturele sector, onder meer bij het Fonds Podiumkunsten. Viktorien van Hulst woont in ’s-Hertogenbosch.

Viktorien van Hulst (1972) volgt Geert Overdam op, die sinds 1 maart 2003 directeur van beide stichtingen is. Door nu al te anticiperen op de pensionering per 1-9-2015 van Geert Overdam, zorgt het bestuur met de tijdige benoeming van Viktorien van Hulst voor een goede overdracht van werkzaamheden, de expertise en het netwerk van de huidige directeur. Geert Overdam blijft tot 1 september 2015 in dienst van Stichting Bosse Nova om daar nog een aantal nieuwe projecten te ontwikkelen en al lopende projecten tot een goed einde te brengen.

Jaco Reijrink, voorzitter bestuur Theaterfestival Boulevard: “Met Viktorien van Hulst kiezen we voor een inhoudelijke en bevlogen directeur, die goed op de hoogte is van het hedendaags kunstenveld en die de positie van Theaterfestival Boulevard de komende jaren nog meer kan versterken.”

Viktorien van Hulst: “Na meer dan vijf jaren bij het grootste toneelgezelschap van Nederland, met dito regisseurs en een internationale werking, kom ik bij Theaterfestival Boulevard op een plek waar mijn liefde voor vernieuwende initiatieven en eigenzinnige, inspirerende podiumkunstenaars de ruimte krijgt en waar de mogelijkheid bestaat voor een intense relatie met een omvangrijk publiek. Ik voel me bevoorrecht in mijn eigen stad hieraan te mogen werken.”

Theaterfestival Boulevard is hét theaterfestival van het Zuiden – iedere zomer, elf dagen, in de tweede week van augustus. Het festival combineert het avontuurlijke van producties op bijzondere locaties in en om de stad, met voorstellingen en concerten op het bruisende festivalplein aan de voet van de St. Janskathedraal en in de Bossche theaters en concertzalen. Dit jaar vindt het festival plaats van 7 t/m 17 augustus. Het festival beleeft dit jaar zijn 30ste editie.

Deel: