Op 17 mei presenteerde Navarone hun tweede album ‘Vim and Vigor’ in een uitverkocht Tivoli De Helling. Er is deze avond geen voorprogramma, waardoor Navarone al om half 9 begint. Ze trappen af met ‘Time’, de openingstrack van de nieuwe plaat. Direct is te horen dat de band het afgelopen jaar niet heeft stilgezeten qua muzikale ontwikkeling, het is een nieuw maar toch heel vertrouwd geluid. Ook is er zichtbaar veel aandacht geweest voor het visuele aspect; de felle lampen geven het optreden echt iets extra’s.

Het publiek reageert direct al enthousiast, maar heeft tot ‘The Red Queen Effect’ van de vorige plaat nodig om er echt lekker in te komen, waarschijnlijk vanwege het feit dat de nummers nog niet voor iedereen bekend zijn. De nummers die gespeeld worden van de vorige plaat klinken ook voller dan voorheen, ook al was het optreden wat ze destijds gaven in de Ekko al zo gaaf. Er wordt vanavond een extra schepje bovenop gedaan, alles klinkt voller en helderder.

Tijdens het nummer ‘Leave’ speelt Merijn naar eigen zeggen voor het eerst tijdens een liveshow eerst op gitaar mee. Het laatste nummer wat gespeeld wordt voordat de band echt afsluit met de toegift is ‘Sage’. Een ruim tien minuten durend nummer van de vorige plaat. Gitarist Kees Lewiszong laat hier echt van zich horen. Voordat ze het laatste nummer van de avond gaan spelen zegt zanger Merijn: “De release van ons vorige album was een stressbedoening. Maar vandaag zijn we helemaal chill.” Na afloop van het nummer laat hij zien dat hij zich echt op z’n gemak voelt door te gaan crowdsurfen.

Navarone staat deze zomer in ieder geval op Concert at Sea en op de Zwarte Cross. Dit najaar doen ze een clubtour met het nieuwe album.

Foto’s (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: