Op 20 april stond Halestorm op het podium van de uitverkochte Melkweg The Max te Amsterdam, dit één dag na hun optreden op Paaspop. Ze gaven twee maal eerder een optreden in de Melkweg, als support-act voor Bullet For My Valentine en Theory Of A Deadman, maar nu dan als hoofdact.

De zaal wordt door andere twee bands opgewarmd, te beginnen met The Smoking Hearts, een in 2007 opgerichte vijfkoppige band uit London. Ze worden geroemd vanwege hun sterke live performance, en ook vanavond weten ze die reputatie waar te maken. Het is een energieke set die blijft boeien. De zanger maakt veel contact met het publiek en gaat aan het einde van het optreden zelfs het publiek in om daar een moshpit te starten.

Het tweede voorprogramma van de avond is Dayshell, een band rond de zanger van Of Mice & Men die opgericht is in 2012. Zij hebben de zaal net iets minder mee dan The Smoking Hearts, wellicht doordat de muziekstijl wat verder van die van Halestorm af ligt.

Hierna is de beurt aan Halestorm. Vanaf het begin laat de band weten dat ze hier zijn om de zaal plat te spelen, en dat is ook precies wat ze elk nummer doen. Na de opener Miss The Misery volgt Love Bites (So Do I), de song waarmee ze in 2013 een Grammy award voor Best Hard Rock/Metal Performance gewonnen hebben.

De band speelt een aantal covers, de eerste, ‘Straight Through The Heart’, hebben zij opgenomen voor een tribute album voor de in 2010 overleden metalzanger Dio. Later spelen zij nog covers van Fleetwood Mac (‘Gold Dust Woman’) en Judas Priest (‘Dissident Agressor’). Lzzy vraagt vervolgens om zoveel mogelijk lampjes, telefoons en aanstekers aan te doen, waarna ze het gevoelige nummer ‘Break In’ speelt in haar eentje op toetsen. De band komt hierna terug voor ‘Familiar Taste of Poison’.

Dan verdwijnt de band, terwijl alleen de drummer Arejay Hale overblijft om een drumsolo weg te geven. Hij blijft het publiek te vermaken door staand op zijn drumstel en met enorme drumsticks te drummen. Tijdens de toegift spelen ze een ‘Get Lucky’ van Daft Punk, “to annoy you” aldus Lzzy. Het wordt een keiharde versie waar op gecrowdsurft wordt. Ze sluiten deze zeer fijne liveshow af met ‘Here’s to us’.

De frontvrouw Lzzy Hale heeft onlangs de zang verzorgd in het nummer ‘Shatter Me’ van de violiste Lindsey Stirling. Zij staat later dit jaar in het Klokgebouw in Eindhoven. Lzzy geeft aan dat ze de volgende keer dat ze in Nederland zijn een nieuw album meebrengen.

Deel: