Foucault2Deze maand toert singer songwriter Jeffrey Foucault uit Wisconsin, USA door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Maar niet alleen. Want tijdens de Europese toernee deelt hij zijn podium samen met collega Ry Cavanaugh uit Boston, USA. Cavanaugh is in zijn thuisstad vooral bekend met zijn band Sessions Americana. Twee gitaren, één microfoon en een hoeveelheid wijn.

Meer hebben de twee Amerikanen niet nodig, zo is te lezen op de site van Jeffrey Focault. En inderdaad, die ingrediënten blijken maandagavond in Theater Walhalla in Rotterdam toereiken voor een geslaagde maandagavond met pure en subtiele Amerikaanse country, blues en folk muziek. Voor de pauze wisselen de heren elkaar achter de microfoon af. En natuurlijk horen we in Walhalla veel werk van Foucault’s laatste CD Cavalcade. Een zo nu en dan zelfs rockende CD die hij opname met zijn band Cold Sattelite.

Na de pauze staan ze broederlijk samen naast elkaar. Ieder liedje met een eigen verhaal met soms een grappige anekdote. Ik hoor en denk aan Bruce Springsteen, Townes van Zandt, lange verlaten wegen in de fly-over van Amerika, ranzige saloons en whisky bars. Er zweeft ook iets geheimzinnigs rondom de beide heren. Amerikaanse media bestempelen Focault als een jongeman met een oude ziel. En daar zit wel wat in. Voor zijn publiek geldt in Walhalla het tegenovergestelde. En dat maakt de avond zo boeiend.

Deel: