De ‘King of Beale Street’ wordt hij genoemd, deze Preston Shannon. Zelf heb ik altijd wel wat moeite met zulke loftuitingen, maar dat hij van bijzondere klasse is staat wel als een paal boven water. de titel van zijn nieuwste cd “Dust My Broom” verwijst naar de hit van de grote Elmore James en dat dekt ook wel de lading. Het album bestaat uit twee delen, namelijk Amerikaans en Nederlands.

ShannonPreston DustMyBroom_cHet eerste deel is in Memphis opgenomen met Amerikaanse musici en bestaat uit zeven covers van deze Elmore James. Shannon heeft deze songs een moderne bewerking gegeven en er een prima bewerking van gegeven. Mijn favoriete nummers zijn de slowblues “The Sky Is Crying” en het vlotte “Dust My Broom”. Het tweede deel stamt van opnamen uit Live Uit Lloyd van Radio Rijnmond. Hier wordt Shannon tijdens vijf songs begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks. Uitschieters zijn het droevige “The Feeling Is Gone” en de verrassende Prince-klassieker “Purple Rain”, dat hier in een geweldige versie wordt vertolkt.

“Dust My Broom” is een prima cd. Een leuk eerste, Amerikaans deel met Elmore Jamescovers en een beter Nederlandse deel, dat mede door het gebruik van de blazers, waarmee een soulvoller geluid is verkregen. (7,5/10) (Continental Records)

Deel: