Vandaag presenteert Mysteryland, het langstlopende festival ter wereld, het eerste deel van het programma, met een diversiteit aan muziek, kunst, acts, food, decor en theater en een mix van grote dj-namen en underground artiesten. Publiekstrekkers zijn onder meer Hardwell, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Loco Dice, Chris Liebing, ISH & Dadara en Kate Raudenbush. Mysteryland vindt plaats op 23 augustus, op het voormalig Floriadeterrein in Hoofddorp. De kaartverkoop start op zaterdag 5 april om 10.00 uur op www.mysteryland.nl.

Nummer 1 dj Hardwell exclusief op Mysteryland
Hardwell, ’s werelds nummer 1 dj, staat dit jaar exclusief op Mysteryland en sluit het festival af. Steve Aoki mag dit jaar niet ontbreken, vanwege zijn legendarische afsluiting tijdens de afgelopen editie. Ook de komst van Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Nervo, Sander van Doorn en Sunnery James & Ryan Marciano is bevestigd. Drie podia zijn ingevuld met een ruim aanbod aan techno, techhouse en deephouse. Denk hierbij aan namen als Loco Dice, Chris Liebing, Joris Voorn, Art Department en Ben Sims.

Traffassi in tropische sferen
Yellow Claw is onmisbaar geworden nadat de dj’s vorig jaar met Frans Bauer de Heineken Starclub afbraken. Voor degenen die nog heftiger willen knallen staan dubstepbaas Rusko en hardstyle heroes Frontliner en Noisecontrollers bij Q-dance op het programma. Trafassi zorgt voor een verfrissende touch en speelt het publiek toe vanaf een tropisch ananaseiland en The Flexican & Sef brengen de fans beats met een vleugje hiphop.

Creatieve line-up diverser dan ooit
Bizarre acts, surrealistisch verlichte bomen, obscure figuren, verdwaalroutes, straattheater en toonaangevende kunstenaars. Ook dit jaar kan de Mysteryland bezoeker weer volop op avontuur. De Kunstroute wordt dit jaar uitgebreid en wegens succes brengt The Healing Garden festivalgangers opnieuw in hogere sferen. Owari No Nai is een Japanse area vol losgeslagen geisha’s en een aanbod aan vuigheid van hier tot Tokio. De internationaal bekende kunstenaars ISH en Dadara zijn gestrikt voor een interessante samenwerking en lichtkunstenaar Joris Strijbos experimenteert met de nieuwste technieken. Powerchick Kate Raudenbush, bekend van haar indrukwekkende installaties op Burning Man, creĆ«ert dit jaar speciaal voor Mysteryland een kunstwerk. Dj, kunstenaar, aanwijsstokjesexpert en levend kunstwerk Steven de Peven heeft zijn eigen terrein gekregen om helemaal op los te gaan. Verder is er een Boomfanfare, een Bollywoodbar met swingende afrodisco, een Crooning Jazzclub.

Lekker eten tussen het dansen door
Mysteryland vindt het belangrijk dat zijn feestende bezoekers goed te eten en te drinken krijgen. Daarom is er op Mysteryland een ruim aanbod aan biologisch, lokaal, fair trade, vegetarisch, veganistisch, gluten- en lactosevrij voedsel. Natuurlijk kan de festivalganger ook gewoon een broodje kroket of een bordje parelgortrisotto halen, maar het is natuurlijk veel leuker om op het plastic terras van de Magnetronbar alles behalve een magnetronmaaltijd te eten of een speciaalbiertje te drinken in de Biertuin. Verder kunnen bezoekers op Healthy Food Camp met de voedingsconsultent van Adams Appels of eten in een echt restaurant bij winnend kookboekschrijver, Volkskrant columnist, TEDx talker, programmamaker en eerlijkste chef ooit Jonathan Karpathios. Over gezond eten valt dus ook nog genoeg te leren op Mysteryland.

Overige namen worden eind april bekend gemaakt.

Deel: