'The Pink Floyd & Syd Barrett Story' coverMede-oprichter en zanger van Pink Floyd, Syd Barrett was een groot cult figuur en een rock music legende. De documentaire ‘The Pink Floyd & Syd Barrett Story’, kwam al eerder uit in 2001 en was maar zeer kort verkrijgbaar. De charismatische en briljante gitarist van de vroege Pink Floyd, Syd, creëerde een uniek psychedelisch geluid en schreef excentrieke tracks waaronder ‘Arnold Layne’ en ‘See Emily Play’ alsmede grillig materiaal als ‘Bike’ en ‘The Gnome’.

In 1968 verliet Syd Barrett Pink Floyd in 1968 omdat zijn in toenemende mate onvoorspelbaar gedrag zijn verdere deelname in de band onmogelijk maakte, hij werd vervangen door David Gilmour. Na twee solo albums verdween Barrett uit de muziekwereld en keerde hij terug naar Cambridge om zijn eerste liefde weer op te pakken, het schilderen.

‘The Pink Floyd & Syd Barrett Story’ verteld het volledige, bizarre, en tragische verhaal over Syd Barrett met bijdrages van alle Pink Floyd bandleden plus vrienden, managers en geliefden. Bij de dubbel-DVD zit prachtig bonus materiaal: DVD 1 bevat als bonus een interview getiteld ‘Robyn Hitchcock On Syd Barrett’, op DVD 2 staan als bonus volledige interviews met Pink Floyd bandleden Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright; als extra bonus bevat DVD 2 Blur’s Graham Coxon’s versie van ‘Love You’.

‘The Pink Floyd & Syd Barrett Story’ ligt vanaf 19 mei in de winkels.

Deel: