Looking Into You: A Tribute To Jackson Browne is een geweldig eerbetoon aan een van de grootste songschrijvers aller tijden en aan zijn tijdloze songs. Meer dan 20 collega’s , waaronder grootheden als Bruce Springsteen, Don Henley en Bonnie Raitt maar ook artiesten die zijn beinvloedt door Jackson Browne zoals Ben Harper, Lyle Lovett en Joan Osborne en singersongwriters als Kevin Welch, Jimmy Lafave en Elizah Gilkyson vertolken op geheel eigen wijze en met veel respect, speciaal voor dit album, een aantal van zijn allerbeste songs.

image001Initiatiefnemer voor dit langgekoesterde project is zakenman en eigenaar van Music Road Records Kelcy Warren die producer en Grammy winnaar Tamara Saviano benaderde die al eerder tribute albums heeft geproduceerd van o.a. Kris Kristofferson en Guy Clark. De eerste artiest die Tamara vroeg voor het project was Browne’s vriend en collega Don Henley van The Eagles die onmiddellijk ja zei en samen met de jonge band Blind Pilot een schitterende versie heeft opgenomen van These Days, het nummer dat Jackson schreef toen Don Henley pas 16 jaar oud was. Bruce Springsteen en Patty Scialfa hebben als bijdrage een Spaans getinte versie van Linda Paloma, het nummer dat Bruce uitkoos toen hij Jackson voordroeg bij de Rock & Roll Hall Of Fame in 2004. Jimmy Lafave, co-prducer van het album en mede-eigenaar van Music Road zegt over Looking Into You: “The output was overwhelming. It was originally going to be 15 artists, but so many people wanted to be a part of it that it grew to 22 singers and 2 discs-at some point, we had to cut it off.“ Het laatste woord is ook voor Jimmy Lafave die zegt over de muziek van Jackson Browne: “I think there’s a huge appreciation for Jackson’s music that’s a little under the radar, I hope this record draws more attention to him as an American musical treasure.“

Looking Into You: A Tribute To Jackson Browne wordt op 1 april uitgebracht

Deel: