Hoewel de musicalproductie Love Story niet geheel vlekkeloos van start ging doordat hoofdrolspeler Freek Bartels lichamelijke klachten kreeg, is de musical inmiddels in volle glorie door heel Nederland te bezichtigingen. Wij bezochten de voorstelling in Tilburg waar beide hoofdrolspelers ooit hun carrière zijn begonnen op de Fontys Muziektheater-opleiding…

In de musical Love Story worden we meegenomen in het aangrijpende liefdesverhaal van rechtenstudent Olivier Barret IV (Freek Bartels) en de Italiaanse muziekstudent Jenny Cavilleri (Celinde Schoenmakers). De twee leren elkaar kennen in de bibliotheek en een bijzondere liefdesverhouding ontstaat. Een relatie waar beiden er alles aan doen om simpelweg gewoon zoveel mogelijk bij elkaar te zijn. Terwijl Oliver Barrett lll (Ger Otte) zijn zoon opdringt een rechtenstudie te gaan doen, probeert Phil Cavilleri (Dick Cohen) zijn dochter wijs te maken dat ze haar aangeboden studiebeurs in Parijs niet moet afslaan. Ongemakkelijke ontmoetingen, ingewikkelde familieperikelen en moeilijke keuzes zijn het gevolg. Toch weten ze er samen uit te komen en eindigen ze uiteindelijk samen in een mooi appartement aan de rand van Central Park in New York. Olivier is inmiddels een succesvol advocaat en er ontstaat een kinderwens bij het inmiddels gelukkig getrouwde echtpaar. Als dat uiteindelijk niet blijk te lukken stapt het liefdespaar naar dokter Ackerman (Pieter Nieuwenhuyze) en krijgt hun never ending love story ineens een plotselinge en akelige wending…

De kracht van de productie zit hem vooral in het sterke liefdesverhaal van de twee hoofdrolspelers. Het plot wordt zo gepassioneerd gebracht dat het echt weet aan te grijpen en je gaat meeleven met de hoofdpersonages. Spijtig is dat de voorstelling traag op gang komt. Zodoende blijven we het eerste uur erg lang hangen op de prille liefde van Olivier en Jenny. Aangezien de voorstelling geen pauze heeft, is dit nogal een zware kluif en voelt het soms een beetje te cliché aan. Uiteindelijk belanden we in de tragedie die de twee hoofdrolspelers samen doormaken en schiet de voorstelling in een emotionele en zeer krachtige stroomversnelling, die weet aan te houden tot het slotapplaus.

Onder regie van Paul Eenens weet Joop van den Ende Theaterproducties het welbekende verhaal van Love Story om te vormen tot een zeer aangrijpende musical met een zeer emotioneel slot waar de tranen over de wangen rollen. Een ware aanrader!

Foto’s (c) Roy Beusker

Deel: