Het optreden van The Gathering dat donderdagavond in het ‘oude’ Doornroosje in Nijmegen plaatsvond, was wederom een weergaloos succes voor de trouwe fans. Met een goedgevulde zaal vol 30+’ers werd geluisterd naar een mix van triphop, postrock, ambient en een vleugje metal. De avond bracht een aantal highlights waarbij Bart Smit, voormalig bandzanger, een verrassend gastoptreden gaf bij The Gathering, eerder op de avond speelde hij al met Magnus Machina.

Door de Noorse zangeres Silje Wergeland, werd het vertrek aangekondigd van basgitariste Marjolein Kooijman. Dit bracht zowel in de zaal als op de bühne stiekem toch wat emoties teweeg. In het voorprogramma traden de bands Magnus Machina en Atlantis op, hetgeen een interessant plaatje vormde van 2 heel verschillende bands in een zelfde muziekstroming. Waarbij Magnus Machina in verhouding een wat ingetogen versie weergeeft met diepzinnige teksten. Terwijl Atlantis juist wat luider, extremer en voornamelijk instrumentaal geluid laat horen in vergelijking met de sound van The Gathering. Al met al een mooi gevulde avond dus met voor ieder wat wils.

Foto’s (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: