Zangeres Berget Lewis associeer je doorgaans met spetterende soul en gospel, maar in het Paard van Troje rockte de fenomenale vocaliste met haar band de dakpannen van de Haagse concerttempel. Het optreden maakte deel uit van haar Get Ready To Go Tour.

De concertreeks had ook net zo makkelijk Get Ready To Rock kunnen heten, want de 42-jarige Lewis liet er met een beukende set in het Paard geen misverstand over verstaan dat ze een stille liefde heeft voor rockmuziek: “Vroeger luisterde ik stiekem naar Blondie, Eurythmics en Bon Jovi”, vertelde de van oorsprong Surinaamse zangeres aan een volle zaal, waarna ze het publiek meenam in een fraaie uitvoering van The Police’s ‘Message In A Bottle’.

Jumbojet motoren
Gehesen in strakke zwarte jeans, mouwloos t-shirt en zwart-witte Nike sneakers toonde de stoere Berget zich een topklasse podiumbeest. Met haar moordende stemgeluid, dat leek te worden aangedreven door vier jumbojet motoren, straalde Lewis een genadeloze kracht uit waarmee ze je volledig omver blies. Daarnaast zocht ze veelvuldig de interactie met haar publiek dat smulde van haar performance, terwijl ook de voortreffelijke band onder leiding van broer Alvin respect afdwong.

Centraal tijdens het anderhalf uur durende optreden stond het nieuwe titelloze album van Lewis. Stuwende poprockers als ‘Vertigo’, ‘Walk Of Shame’ en ‘Let The Night Explode’ klonken op het podium rauwer dan op de CD, en powerballads als de hit ‘Aviator’ en ‘Curtain Call’ werden gedragen met fikse passie. Amy Winhouse klonk door in het soulvolle ‘Let It Happen’, terwijl Emeli Sandé aan de kant werd gezet in de pompende Naughty Boy cover ‘Lifted’ waar alle vonken vanaf vlogen.

Dreamgirls
Het komende seizoen is Berget Lewis in de Nederlandse theaters te zien in de musical Dreamgirls. Deze voorstelling is geïnspireerd op de carrière van Diana Ross & The Supremes. De van oorsprong Surinaamse Lewis won in 2012 de titel van Beste Zangeres van Nederland in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Berget heeft een indrukwekkende CD waarop uiteenlopende namen staan Trijntje Oosterhuis, Maceo Parker, Ruth Jacott en Van Morrison.

Deel: