Het debuutalbum van deze band lag al een tijdje op een luisterbeurt te wachtten. De release zal rond 20 januari van dit nieuwe jaar in de winkels liggen. Het viertal uit Canada deed in december 2013 al enigen Europese landen aan en dan voornamelijk in de rol als support act van Beth Hart. Niet helemaal vreemd trouwens omdat No Sinner met Colleen Rennison een vrouwelijke lead zangeres aan het front heeft.

Zij wordt ondersteund door een stevige ritme sectie van Ian Browne (drums) en Bradley Ferguson (bass) met daarbij de meer dan uitstekende en ook al jonge Eric Campbell. Met 3 fonkel nieuwe songs en 6 van hun EP uit 2012 brengen ze een kleine 40 minuten muziek en biedt men Europa een prima eerste kennismaking met wat ze te bieden hebben. Muzikaal leggen de 3 heren een dusdanig stevig fundament neer waardoor het vrij eenvoudig lijkt om daarom heen te zingen. Of is de zang van frontdame Colleen Rennisen juist dusdanig krachtig dat het juist simpel is om een stevig….

Hoe het ook zij, samen maken zij met deze plaat in ieder geval genoeg indruk om zeer nieuwsgierig te worden naar een live performance van de 4 jongenlui uit Canada. Het zal mij niet verbazen als liefhebbers van o.a. Sass Jordan, Dana Fuchs en Beth Hart na het beluisteren besluiten deze CD aan te schaffen. (8/10)(Provoque Records)

Deel: