De grimmigste tour van 2014 komt naar 013!
De Poolse death/blackmetal band Behemoth en de Britse dark/blackmetal grootheden Cradle of Filth, beide geen onbekende in het Tilburgse poppodium, slaan op dinsdag 18 februari de handen ineen voor één van de bruutste metaltours van het jaar. Daarnaast nemen de metalveteranen ook jong bloed mee.

De avond wordt geopend door drie ijzersterke support acts: In Solitude, Inquisition en Svarttjern.
In haar jonge jaren stond Behemoth bekend als een traditionele blackmetal band, geïnspireerd door Noorse bands als Darkthrone en Mayhem. Maar ondanks dat ze het blackmetal imago en de sinistere ondertoon altijd hebben behouden schoof hun interesse al snel richting de brute, razendsnelle deathmetal. Zanger Nergal was een tijd uit de running door leukemie maar maakte in 2012 met de band een comeback en speelde de hele zaal plat tijdens Neurotic Deathfest in 013. In 2014 komt eindelijk de opvolger van ‘Evangelion’ (2009) genaamd ‘The Satanist’. En wat is een betere manier dan een nieuw hoofdstuk in hun carrière af te trappen met een spijkerharde show in 013?

Ook Cradle of Filth stond in de beginjaren bekend om hun primitieve, traditionele blackmetal. Met de toevoeging van symfonische elementen wisten zij zich echter al snel te onderscheiden van de massa. Twintig jaar later brengt de band nog steeds de ene ijzersterke plaat na de andere uit en hebben naam gemaakt met hun theatrale performances. Zanger Dani Filth heeft aangegeven dat ze op deze tour een speciale tijdreis maken door hun 11 albums tellende discografie. Uiteraard wordt ook de theatrale aankleding van het podium weer van stal gehaald. Dat belooft wat!

Hun sound doet vermoeden dat In Solitude al sinds de jaren ‘80 bezig is, maar niets is minder waar. De Zweedse heavy metal band timmert sinds 2002 hard aan de weg om dezelfde impact achter te laten als legendarische bands als Mercyful Fate.
De Amerikaanse (en voorheen Colombiaanse) band Inquisition staat bekend om hun agressieve maar tegelijkertijd atmosferische blackmetal die fans van Immortal zeker zal bekoren.
Svarttjern klinkt als een band uit de hoogtijdagen van de Noorse blackmetalscène. Zij zullen de avond op gepaste wijze openen met een stortvloed aan stuwende blackmetal riffs. Een bikkelharde tour voor de doorgewinterde metalfan.

Dinsdag 18 februari 2014
Locatie: 013 Tilburg – Jupiler zaal
Aanvang: 19:00 / zaal open 18:00
Tickets € 30 (excl. service- en transactiekosten)
www.013.nl

Deel: