Dit jaar bestaat de Vrienden van Amstel Live vijftien jaar. Tijd om de hoogtepunten van de afgelopen jaren nog eens op een rij te zetten. Wat waren de hoogtepunten, de mooiste ballads, de meest bijzondere duetten en wat waren de grootste feestnummers? Ook verwoorden de muzikanten het geheim van dit unieke evenement. Met o.a. Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Jan Smit, 3J’s, Nick & Simon, Xander de Buisonjé en VanVelzen.

Best of Vrienden van Amstel Live, 20:35 – 22:15 uur, Nederland 3

Oudjaarsavond wordt bij Veronica muzikaal afgetrapt met het concert van Keane in The O2 Arena te Londen. Vervolgens trakteert Veronica je op een registratie van het Take That concert in de O2 Arena. Daarna geeft Robbie Williams een spetterende show en zingt nummers van zijn album Swing both ways en hits van vroeger. Hij wordt begeleid door een groot orkest en collega’s Rufus Wainwright, Lily Allen en de muppets komen langs om een duet te zingen.Daarna verzorgt het rapduo The Opposites voor een spetterende jaarwisseling, exclusief voor Veronica. Ze brengen in het uitverkochte 013 hun bekende liedjes, zoals Thunder, Op Een Level en Slapelozen Nachten. Tijdens hun concert wordt er afgeteld naar de start van 2014. Veronica gaat dus swingend het nieuwe jaar in met The Opposites.

Keane live at the O2 Arena, 18:00 – 18:55 uur, 18:00 – 18:55 uur, Veronica
Take That: the ultimate tour, 18:55 – 20:30 uur, Veronica
Robbie Williams one night at the Palladium, 20:30 – 21:50 uur, Veronica
The Opposites oudejaarsconcert, 23:20 – 01:30 uur, Veronica

Documentaire waarin de Canadese jazzzanger en acteur Michael Bublé terugkeert naar zijn geboortestad Vancouver, Canada. Michael bezoekt er familie en vrienden en woont onaangekondigd zijn 20ste “high school reunion” bij. Hij zingt tussendoor ook klassiekers als ‘World On A String’, ‘Come Dance With Me’, ‘Young At Heart’, en een van zijn grootste hits, toepasselijk “Home” genaamd.

Michael Bublé, 15:45 – 16:35 uur, Eén

Registratie van het grootste stadionconcert ooit: het optreden van Queen in het Népstadion van Boedapest voor 80.000 extatische fans. Het concert vond plaats op 27 juli 1986 en maakte deel uit van de Magic Tour, de laatste met frontman Freddie Mercury. Alle klassiekers van de band passeren de revue, van “Bohemian Rhapsody” over “Crazy Little Thing Called Love” en ‘I Want To Break Free’ tot ‘We Are The Champions’. Drie jaar voor de val van de Berlijnse Muur was dit het eerste westerse rockconcert in een stadion achter het IJzeren Gordijn. De autoriteiten en de Hongaarse filmindustrie vonden het concert zo belangrijk dat zij kosten noch moeite spaarden om het optreden in de beste omstandigheden te filmen en te bewaren voor het nageslacht.

Queen 23:47 – 00:47 uur, Canvas

Deel: