Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, bands, concerten, wat iedereen maar wilde. Bekijk hieronder het muzikale jaar 2013 van manager en recensent Norman van den Wildenberg.

Muzikale moment van 2013: Maxazine.com
Erg persoonlijk maar zeker een muzikaal hoogtepunt voor mij was de start van Maxazine.com, onze eigen internationaal gerichte Engelstalige Maxazine. Natuurlijk blijft Maxazine.nl bestaan, maar door internationaal onze grenzen te verleggen zullen meer mogelijkheden bereikbaar worden.

maxazinelogo

Doorbraak van 2013: Macklemore
In samenwerking met Ryan Lewis kwam Macklemore vanuit het niets de hitlijsten ingestormd. Gedurfd en meer op de muziek gericht dan de met uiterlijk vertoon proberende Robin Thicke (die overigens als Thicke in 2003 in de top van de hitlijsten stond).

Macklemore

Beste CD van 2013: Omar – The Man
De godfather van de Neo-Soul laat na ruim 20 jaar wederom zien dat het truukje nog steeds werkt. Zijn laatste album laat horen dat Omar met recht ‘The Man’ is.

Omar The Man

Beste single van 2013: Daft Punk feat Nile Rogers & Pharell Williams – Get Lucky
Daft Punk en Nile Rogers is wellicht niet de meest gebruikelijke combinatie, maar de combinatie van de frontman van Chic en de electroband, aangevuld met Pharell Williams van N.E.R.D, maakt een mix die funkier is dan ooit in de jaren ’70 is uitgebracht.

Beste concert van 2013: Sheila E & Friends in de Effenaar
Als afterparty van de Edison Jazz/World Awards laat Sheila met de genomineerden van de awardshow duidelijk horen dat er maar één meesteres is als het gaat om funk. Zelfs een vals gerucht dat Prince zou komen liet niemand de kleine man missen na een spetterend nachtelijk optreden, waarin onder anderen Candy Dulfer en Marcus Miller hun opwachting maakten.

sheila E

Deel: