In 2007 werd de wereld veroverd door MGMT, Andrew VanWyngarden en zijn partner in crime Ben Goldwasser brachten de catchy hits ‘Kids’ en ‘Time to Pretend’ uit. De eerste introductie met de mannen van MGMT was een glorieuze, hit na hit werd uitgebracht en Nederland leek geen genoeg te kunnen krijgen. Lowlands, Paradiso, zalen en tenten waren overvol als MGMT langs kwam.

Maar langzaam leken we te wennen aan de nieuwe sound die de mannen met zich mee brachten en we raakten minder geïnteresseerd. Het tweede album (Congratulations) maakte daarom dan ook een mindere indruk bij het grote publiek. Even leek het over te zijn met MGMT, in Nederland in ieder geval. Maar nu in 2013 zijn ze terug, met een titelloos album en vol nieuwe beloftes aan interessante muziek. Maken ze dat ook waar?

NEWS_MGMT-albumDe single ‘Your Life is A Lie’ moet MGMT weer op de kaart zetten, en hoewel de grote hype uit blijft is het zeker een goede keuze als single. MGMT lijkt gegroeid, heeft geleerd van zichzelf, niet bang om mensen teleur te stellen of te falen.

Hoewel de echte originaliteit er af is, sinds de opkomst van MGMT zijn er tientallen bandjes die het zelfde proberen en er hits mee scoren, is de titelloze cd van MGMT een lekkere luisterplaat met mijn persoonlijke favorieten ‘Plenty of Girls in the Sea’, ‘I Love you too, Death’ en natuurlijk ‘Your Life is a Lie’.

Conclusie: De nieuwe MGMT is niet super verassend,  maar luistert lekker weg, met een aantal hoogtepunten.  Ik kan alleen maar hopen dat de groei in muzikaliteit ook te zien zal zijn op de podia die ze gaan bespelen, want daar hadden ze hiervoor nog flink wat hulp bij nodig. (7/10) (Sony Music)

Deel: