Vanaf vandaag is na lang wachten de Daryll-Ann box beschikbaar. In een cd en vinylversie met daarin alle studioalbums van de band op Kelt Records, Hut Recordings en Excelsior Recordings, aangevuld met demo-versies, B-kantjes en bijzondere live-opnamen. Van definitieve doorbraakplaat Weeps tot debuut Renko, van Happy Traum tot zwanenzang Don’t Stop: alles is voor het eerst verzameld en schitterend vormgegeven gebundeld. De vinylversie bevat een 7”, zes lp’s, een dubbel-LP én drie bonus-cd’s vol niet eerder uitgebrachte demo’s, b-kanten, outtakes en covers. De LP box verschijnt in een gelimiteerde genummerde oplage van 300 stuks.

Zowel de vinyl als de cd box omvat de volgende releases:
Daryll-Ann EP // Renko // I Could Never Love You & Come Around // Seaborne West
Daryll-Ann Weeps // Happy Traum // Trailer Tales // Don’t Stop
Bonus CD1: From Kelt to Hut and Weeps part 1 (demo’s, 24 tracks)
Bonus CD2: Weeps part 2, Happy Traum and Trailer Tales (demo’s, 26 tracks)
Bonus CD3: Don’t Stop (demo’s), B-Sides, Outtakes & Covers (21 tracks)

De breuk van één van Nederlands legendarische bands leek definitief, op een dag in mei 2004. Maar afgelopen zomer maakte Daryll-Ann bekend weer te bij elkaar te zijn, als opmaat naar de release van het verzameld werk van Daryll-Ann later dit jaar: Daryll-Ann Again. Bovendien zal de band volgend jaar, 25 jaar na oprichting en 10 jaar sinds het laatste optreden, in originele bezetting de clubtour een vervolg geven. Sinds 2004 brachten frontmannen Jelle Paulusma en Anne Soldaat beide soloalbums uit. De andere bandleden Jeroen Kleijn, Jeroen Vos en Coen Paulusma vervolgden eveneens eigen carrières. Een reeds lang voorgenomen release van de verzameling van Daryll-Anns werk was de aanleiding voor Soldaat, Vos, Kleijn en de gebroeders Paulusma weer bij elkaar te komen.

De release staat in de agenda voor 29 november 2013 middels een box met daarin alle studioalbums van de band op Kelt Records, Hut Recordings en uiteraard Excelsior Recordings, aangevuld met demo-versies, B-kantjes en bijzondere live-opnamen. Van definitieve doorbraakplaat Weeps tot debuut Renko, van Happy Traum tot zwanenzang Don’t Stop: alles is voor het eerst verzameld en schitterend vormgegeven gebundeld. De release van de Daryll-Ann Again komt uit op Re, het reissue label van Excelsior Recordings, waarop eerder de albums van Hallo Venray (The More I Laugh, The Hornier Due Gets) en The Serenes (Barefoot & Pregnant) verschenen.

Het was ook groot nieuws dat Daryll-Ann weer gaat spelen:

Daryll-Ann Again Try-Out Tour
vr 03 jan: Leeuwarden – Asteriks
zo 12 jan: Rotterdam – Rotown
zo 02 feb: Emmen – Apollo
do 20 feb: Leiden – Qbus
zo 23 feb: Hoorn – Huis verloren

Daryll-Ann Again Club Tour
wo 26 feb: Nijmegen – Doornroosje
do 06 mrt: Utrecht – Tivoli
vr 07 mrt: Eindhoven – Effenaar
wo 12 mrt: Groningen – Oosterpoort
do 13 mrt: Amsterdam – Paradiso

Deel: