TROS Muziekcafé is elke zaterdagmiddag live te beluisteren op Radio 2 vanuit het Podium-café van poppodium de Vorstin in Hilversum. In dit muzikale programma ontvangt TROS Muziekcafé iedere week vier artiesten voor een optreden en een interview. Gasten die eerder in het programma verschenen waren o.a.: Selah Sue, Bløf, Frans Bauer, Jan Akkerman, Jamie Cullum, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange, Katie Melua, Caro Emerald, Venice en Alain Clark. Vandaag is het de beurt aan Berget Lewis, Rick de Leeuw en Lois Lane!

Lois Lane
Op 23 oktober jl. bracht Loïs Lane na 14 jaar weer een nieuw studioalbum uit. Loïs Lane scoort haar eerste hit in 1988 met ‘Amsterdamned’, de titel van de gelijknamige film van Dick Maas. Een jaar later verschijnt hun debuutalbum ‘Lois Lane’. Het album behaalt de platina status, evenals opvolger ‘Fortune Fairytales’. In 2004 viert de band hun 20-jarig bestaan met een uitgebreide tour.

Rick de Leeuw
Rick was 20 jaar de zanger van Tröckener Kecks. Vervolgens overdonderde hij de wereld met een stortvloed aan gedichtenbundels, romans, televisieoptredens en theatervoorstellingen. Met Jan Hautekiet aan de vleugel trok hij intussen door Vlaanderen en Nederland met zijn muziek. Met ‘Beter Als’ maakt hij zijn eerste soloplaat.

Berget Lewis
‘Aviator’ heet de single van haar nieuwe album dat zij op 4 november gaat releasen. Berget schreef de songs voor haar titelloze, tweede album zelf, samen met een team van internationaal gerenommeerde muzikanten: “Wij wilden liedjes met inhoud, wij wilden een CD met de waarheid”.

Zaterdag 9 november 2013 staan de volgende 3 gasten in het gratis muziekcafé: 3JS, Anneke van Giersbergen en Ivar Oosterloo.

Deel: