De bands zijn geboekt, de contracten getekend. De leveranciers zijn hun materialen al aan het klaarmaken en de Kempenerpop-organisatie werkt de laatste details uit. Vanaf woensdag bouwen zo’n 50 vrijwilligers het kale evenemententerrein om tot een prachtig festival. Waalre kan zich opmaken om 3 dagen te genieten van alles wat dit nog altijd gratis toegankelijke festival te bieden heeft. Niet voor niets is Maxazine mediapartner van dit geweldige festival!

Vrijdag 20 september

In navolging van vorig jaar gaat Kempenerpop ook dit jaar op de vrijdagavond van start. De poorten van het festivalterrein openen om 20.00 uur. Deze eerste avond staat de opzwepende jaren ’80- rockabilly van Eindhoven Rockcity-iconen Bang Bang Bazooka op het programma. Het feestje wordt compleet gemaakt door Tio Gringo met een muziekstijl die omschreven wordt als een combinatie van Johnny Cash en Hank Williams III. Feest gegarandeerd! De avond wordt afgesloten door DJ’s van café The Jack die de rest van de avond, en de pauzes tussen de bands, opvullen met bijpassende klanken.

Zaterdag 21 september

Op deze eerste volle festivaldag staat rockmuziek, heel veel rockmuziek in allerlei variaties, centraal. De zaterdagmiddag wordt op de Jack Stage afgetrapt door de kersverse winnaar van de Kempenerpopprijs 2013, The Naked Sweat Drips. Daarna worden hier optredens verzorgd door de nieuwe Utrechtse formatie Rhinorino, de Eindhovense stoner-rockers van Komatsu en het Groningse Traumahelikopter. In de andere, grotere, Power 4 You tent spelen die dag Green Lizard, het opkomende King Hiss (B), het nieuwe Peter Pan Speedrock stonerproject Four Headed Dog, de Belgische rockers Diablo Blvd en als klap op de vuurpijl de legendarische punkband The Exploited (UK). Een stevige programmering, met grote binnen- en buitenlandse namen!

Zondag 22 september

De Kempenerpopzondag is altijd meer gevarieerd wat betreft het muziekaanbod. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt. De Kempenerpopzondag start dit jaar met een heus koffieconcert door niemand minder dan Anneke Grönloh. Het voorprogramma wordt verzorgd door het vrijzinnig klezmerorkest De KleZkoppen.

Dankzij stroomleverancier en sponsor Power 4 You kunnen ze tijdens dit koffieconcert gratis koffie aanbieden aan de bezoekers. Het koffieconcert begint om 10.30 uur, dus wees er op tijd bij!

Het zondagprogramma vervolgt op de Jack Stage met de winnaar van de Kempenerpopprijs 2012, Nona. Lookapony (volgens kenners de Nederlandse Arctic Monkeys), The Jacks en The Dirty Denims zullen daarna volgen. Tijdens de pauzes tussen de bands en de laatste uurtjes van de dag is het podium voor Arend Kneiters en Simon van Weleer, samen met hun bevriende DJ’s Joe Ravazzi, DiscoChart, Ultimate Soul en Zyprexa. Zij zorgen gedurende de dag voor een gepast muzikaal geheel in de Jack Stage.

Op de Power 4 You Stage wordt het koffieconcert vervolgd door de 16-koppige (!) band PureSoulPower. De bezoekers worden daarna getrakteerd op optredens van ska/reggaeformatie Jaya The Cat (USA/NL), het Roemeense zigeunerorkest Mahala Rai Banda (bekend van de hit Mahalageasca uit de film Borat), de Nederlandse sensatie Kensington en als dampende afsluiter de Balkan-beats van de Belgische producer Merdan Taplak.

Kinderplein en randprogramma

Het kinderplein op Kempenerpop is zowel op de zaterdag als de zondag geopend. Hier kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op het springkussen, in de knutselhoek en kunnen ze zich alle kleuren van de regenboog (laten) schminken. Ook worden hier beide dagen interactieve slagwerkworkshops gehouden door De Vuilnismannen.

Wie wil kennismaken met een geheel nieuwe vorm van karaoke, kan zich vermaken met de Russian Karaoke Roulette van Kalash & Nikov. Hierover doen we nu geen verdere mededelingen. Wie zich wil laten verrassen en achteraf geen spijt wil hebben, moet gewoon naar Kempenerpop komen!

Festivalinfo

Kempenerpop 2013: 20,21 en 22 september. Evenemententerrein aan de Willibrorduslaan in Waalre. Alle dagen gratis toegang.

Openingstijden:

Vrijdag 20 september: 20.00 – 01.00 uur

Zaterdag 21 september: 13.00 – 01.00 uur

Zondag 22 september: 10.00 – 23.00 uur

Alle informatie over Kempenerpop en informatie over optredende bands is terug te vinden op www.kempenerpop.nl.

Deel: