Het nieuwe album van de Eindhovense formatie Candybar, ‘Timelapse’ verschijnt op 24 september op het eveneens Eindhovense platenlabel Lighttown Fidelity op CD én vinyl.

De eerste single ‘Monkey See’ verschijnt volgende week en de album trailer is via deze link te beluisteren.  De releaseparty is  gepland voor 27 september in het Eindhovense Evoluon waar ook stadsgenoten D Deadly die avond hun debuut-CD zullen presenteren. D Deadly bestaat uit ervaren muzikanten uit de Eindhovense muziek scene. De keuze om de releaseparty in het Evoluon te houden is even uniek als weloverwogen. Het futuristisch ogende Evoluon is een iconisch gebouw van de stad en staat daarom ook afgebeeld op het klassieke Rockcity-logo. Candybar Planet is de eerste rockband ooit die het Evoluon de functie van poppodium geeft. Dat pionierswerk heeft er nu toe geleid dat ook de wereldberoemde Duitse band Kraftwerk er in oktober vier shows gaat geven.

Candybar Planet is één van de bands die in de jaren negentig aan de wieg stond van deCandybar Planet - Timelapse bloeiende rockscene die Eindhoven Rockcity ging heten. Samen met bands als o.a. Peter Pan Speedrock, 7Zuma7 en The Spades zetten zij Eindhoven als internationaal vermaarde rockstad definitief op de kaart. De muzikale invloed van Rockcity was groot en waaierde uit over tientallen bands, zelfs tot ver buiten onze landsgrenzen.

Na de debuut-CD ’32 Bitch’ uit 1999 verscheen nog een titelloze EP maar pas nu, na veertien jaar, is er dan eindelijk de nieuwe tweede CD. In de tussenliggende periode is de band wel live actief gebleven met onder meer indrukwekkende shows op Paaspop en Speedfest in 2012 en op Roadburn 2013. De line-up bestaat tegenwoordig naast zanger-gitarist Richard Plukker uit gitarist Murphy van Oijen, bassist Roel Aben en drummer Koen Rijnbeek. Qua muzikale stijl is de band weliswaar dicht bij zijn eigen herkenbare pakkende desert rock-sound van weleer gebleven maar dan wel met het geluid van nu.

Deel: