Met “Running With The Wolf” brengt Omar Dykes een eerbetoon aan de grote Howlin’ Wolf. Ooit in de zeventiger bekend geworden als voorman van Omar & The Howlers is hij nu al weer enige solo in de weer. Met Howlin’ Wolf heeft hij gemeen dat zij beiden uit Mississippi komen, beide goed zijn/waren voor een stevig portie eerlijke rauwe blues en beiden hebben hun geboortegrond verlaten om elders hun heil te zoeken. De Wolf is naar Chicago verhuisd en Dykes naar Austin, Texas.

DykesOmar RunningWithTheWolf_cOp de titelsong “Running With The Wolf” na is de rest allemaal van Howlin’ Wolf en grotendeels geschreven door Willie Dixon. Al het materiaal is al vaker vertolkt en vanzelfsprekend klinkt het niet bijster origineel. Maar dat was ook niet de bedoeling van Dykes. Hij blijft zo dicht mogelijk bij het origineel en het klinkt allemaal prima. Uitschieters in positieve zin zijn “Killing Floor” en “Howling For My Baby” met lekker gitaarwerk van Eve Monsees.

Kortom, genoeg te genieten op dit album. Liefhebbers van Howlin’ Wolf en pure blues kunnen dit met een gerust hart aanschaffen. (7/10) (Provogue)

Deel: