De Oeuvreprijs voor Cabaret/ Kleinkunst zal voor het eerst op 1 september 2013 uitgereikt worden tijdens het Utrechts Uitfeest. Deze Oeuvreprijs is maart jl. ingesteld door de Stichting Behoud Schiller Theater Place Royale te Utrecht. Wie de Oeuvreprijs zal gaan winnen gaat de organisatie van deze Oeuvreprijs op zondag 1 september om 15 uur tijdens het Utrechts Uitfeest bekend maken. Plaats van handeling: Schiller Theater Place Royale,  Minrebroederstraat 11 te Utrecht. Aanleiding voor de toekenning van deze Cabaret/ Kleinkunst Oeuvreprijs is het tienjarig bestaan in 2013 van de Stichting.

Deze Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan die cabaretier of kleinkunstenaar die gedurende lange tijd van grote betekenis op zijn of haar vakgebied is (geweest).

De onderscheiding bestaat uit een uniek kunstwerk. Voorzitter Steef Schinkel van de Stichting zal bij deze plechtigheid de uitreiking doen. Omlijsting: zang van Hannie Schinkel- Keizer met piano begeleiding van Wilco Koster.  Zij zal een speciaal Utrechts lied ten gehore brengen. Bovendien zijn naast al onze artiesten, die tijdens dit Uitfeest in  en buiten ons theater te zien zijn, Isolde Kanikani te bewonderen zijn tijdens een Argentijnse Tango.

De bedoeling is dat de Oeuvreprijs Cabaret/ Kleinkunst ieder jaar zal worden uitgereikt.

Deel: